Last news in Fakti

7 Юни, 2015 22:30 1 221 1

До следващия път!

  • ювентус-
  • шампионска лига-
  • финал-
  • следващ път

Ювентус се завърна в елита на европейския футбол

До следващия път! - 1
Снимка: БТА/ AP

До следващия път” – с това заглавие излезе спортният всекидневник Tuttosport след загубата на Ювентус  във финала на Шампионската лига.

„Старата госпожа” отстъпи с 1:3 на Барселона, но спечели сърцата на милиони фенове с играта и духа си.

Никой не очакваше, че „бианконерите ” ще достигнат до тази фаза на надпреварата, отстранявайки по пътя си победителя от миналото издание Реал (Мадрид).

Алегри  и компания обаче показаха непримиримост и себераздаване , което им се отплати. „Барса  е шампион, но Юве  е велик”, написа Corriere dello Sport.

„Главите горе” пък бе призивът на La Gazzetta dello Sport, който похвали футболистите на Ювентус  за представянето в Берлин.

Макар и загубен, финалът е само началото на едно пътуване, което ще предприеме „старата госпожа”.

Тимът, изпратен в Серия Б през 2006 година заради скандала Калчополи , отново е сред най-добрите тимове в Европа и отново всява страх и респект.

В средата на 90-те години на миналия век Ювентус  игра три поредни финала в най-силния клубен турнир на планетата. Амбициите на ръководството на италианския тим са, че това ще бъде повторено.

Без съмнение загубата в Берлин ще мотивира още повече футболистите да вдигнат трофея догодина. Тогава финалът ще е на „Сан Сиро ” в Милано. До следващия път!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро парахода

    0 0 Отговор
    Стига сте лъгали догодина финала ще бъде на ЛУДОГОРЕЦ АРЕНА