Last news in Fakti

8 Юни, 2015 09:55 1 234 1

Христо Стоичков: Барселона е мегаотбор. На Златната топка вече пише Меси

  • христо стоичков-
  • меси-
  • барселона

Легендата на българския футбол е много доволен от триумфа на каталунците

Христо Стоичков: Барселона е мегаотбор. На Златната топка вече пише Меси - 1
Снимка: БТА


Легендата на българския футбол Христо Стоичков е останал изключително доволен от триумфа на бившия му отбор Барселона в Шампионската лига след победа във финала срещу Ювентус с 3:1.

Пред „Труд“ Стоичков заявява,че според него Лионел Меси вече може да се счита за сигурен носител на „Златната топка“ и че „каталунците“ са безспорно най-силния отбор в Европа.


„Това е мегаотбор. Горд съм, че с моите колеги поставихме началото през 1992 г. , когато спечелихме първата Шампионска лига. Вече имаме пет! През последните 20 години успехите на Барселона показаха, че когато работиш правилно, винаги ще успееш.

Барселона спечели с футболния си интелект. Това бе един от най-достойните финали в този турнир. Ювентус игра много мъжки. Барселона беше по-силна точно с два гола. Един Буфон и един Пирло не стигат. Двамата играха феноменално, но вече са на години. Личи си, че в Торино искат да се завърнат в семейството на най-големите. Ако продължават да работят така може и до година пак да са тук.

Луис Енрике е момче с много силен характер и хъс. Той показа това през последните 12 месеца. Шави е господин Барселона. Той спечели 25  трофея като юноша и футболист. На „Златната топка“ вече е написано името Лионел Меси. И преди съм го казвал – Меси го сравняват с Марадона, а Роналдо с Меси.“, заявява Стоичков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pavel Minchev

    0 0 Отговор
    Да не сте гледали друг мач.Защото все пак резултата е 3:1 или статаия сте я писали към 80 минута