Last news in Fakti

8 Юни, 2015 14:29 850 0

Колко ще взима Попето в Спартак Москва?

  • попов-
  • спартак москва-
  • трансферна сума-
  • кубан-
  • заплата

Националът прибира 2,2 милиона евро на сезон

Колко ще взима Попето в Спартак Москва? - 1
Снимка: БТА/АР
Руският гранд Спартак (Москва) може да е купил Ивелин Попов за умопомрачителните 12 млн. евро, пише "Кубан 24". Според изданието Попов е един от играчите, които най-много са вдигнали своята цена и от 4 млн. евро, колкото е струвал при идването си в Кубан. За момента и от Спартак, и от Кубан пазят в тайна цената на бившия капитан на националния отбор. Но тя със сигурност е много сериозна. Все пак годишната му заплата е 2,5 млн. евро, колкото взима и звездата на Зенит Дани. Само за справка в последните 5 години, собственикът на "червено-белите" Леонид Федун купи играчи за над 100 млн. евро.
 
Примери за това са Сердар Ташчъ (дошъл от Щутгарт) за 4 млн. евро, Юра Мовсисян (Краснодар) за 7,5 млн. евро, Емануел Еменике (Карабюкспор) за 10 млн. евро, както и рекордьорите Куинси Промие (Твенте) и Салваторе Бокети (Рубин) за по 15 млн. евро. Отделно от това московчани са плащали клаузи за откупуване на свои бивш треньори като Унай Емери и Мурат Якин. Ако предположението на "Кубан 24" е вярно, то трансферът на Попето на "Откритие Арена" ще бъде сред най-скъпите в историята на българския футбол. Пред него са само Димитър Бербатов, преминал от Тотнъм в Манчестър Юнайтед за 38 млн. евро и Валери Божинов, за когото Фиорентина плати 17 млн. евро на Лече през 2005 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА