Last news in Fakti

26 Юни, 2015 22:58 1 194 0

Германия ще се изправи срещу България на финала в Баку

  • германия-
  • българия-
  • волейбол-
  • европейски игри-
  • финал

Бундестимът победи Русия с 3:1 гейма

Германия ще се изправи срещу България на финала в Баку - 1
Снимка: БТА/АР
България ще спори с Германия за златните медали от волейболния турнир на първите Европейски игри в Баку. Нашите победиха по-рано днес Полша с 3:2 гейма, а Бундестима надделя с 3:1 (25:17, 18:25, 25:18, 25:18) над Русия в другия полуфинал.
 
Момчетата на Витал Хайнен спечелиха първия гейм с 25:17, но "Сборная" изравни след втория. Следващите два гейма бяха за Германия и тимът се добра до спора за титлата. За победителите с най-много точки се отчете Кристиан Фром - 18, Калиберда добави 12, а Шопс е с 14.
 
България и Германия бяха в една предварителна група в Баку, а срещата помежду им бе спечелена с 3:0 от Бундестима. Това е и единственото поражение на тима, воден от Николай Желязков, на Игрите в Баку.
 
България има вече един голям финал с Германия през 1970 година. Световното първенство се провежда в София и България докосва златните медали, но губи във финала след драма и обрат от тима на ГДР с 2:3 гейма. 
 
„Лъвовете“ повеждат 10:1 и 13:5 в петия сет, но не успяват да задържат преднината си и Германия печели своята първа и последна титла в историята си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА