Last news in Fakti

27 Юни, 2015 17:28 1 051 0

Сестри Стоеви донесоха злато на България

  • стоеви-
  • злато-
  • бадминтон-
  • българия-
  • европейски игри

Българките победиха руския дует на финала в Баку

Сестри Стоеви донесоха злато на България - 1
Снимка: badmintoneurope.com

Стефани и Габриела Стоеви донесоха първия златен медал на България от Европейските игри в Баку. Българките победиха рускините Екатерина Болотова и Евгения Косетская с 2:0 гейма (21:12; 23:21). Нашенките показаха страхотна игра по време на целия турнир и спечелиха титлата без да загубят нито един гейм по време на цялата надпревара.

В първия гейм нашите момичета показаха отлична игра в защита и възпираха чудесно мощните атаки на рускините. На фона на почти безгрешната игра в отбрана и нападение на сестри Стоеви, съперничките направиха доста непредизвикани грешки и логично първата част дойде при разгромното 21:12 за българките.
 
Във втората част рускините подобриха започнаха да играят по-концентрирано и поведоха с 5:1. До средата на гейма съперничките запазиха преднината си, но в края на гейма сестри Стоеви успяха да обърнат развоя на мача. Така се стигна до 20:17 и три мачпойнта за нашите момичета. Рускините обаче успяха да вземат три поредни разигравания за 20:20. Все пак Габи и Стефани запазиха спокойствие и съумяха да спечелят частта с 23:21, а с което и титлата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА