16 Юли, 2015 13:46 803 0

УЕФА даде специален статут на Кримския футболен съюз

  • уефа-
  • крим-
  • статут-
  • първенство-
  • юрий ветоха-
  • полуостров-
  • футболен съюз

Основната цел и мисия на съюза е да насърчи развитието и популяризирането на професионалния футбол на полуострова

УЕФА даде специален статут на Кримския футболен съюз - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейската футболна централа УЕФА даде специален статут на Кримския футболен съюз (CFU), съобщи ТАСС.

„Уставът за CFU беше официално регистриран и получи съответния сертификат. В момента са предприети усилия за създаването на структура на съюза и график за предстоящите мачове“, съобщи президента на Кримския футболен съюз Юрий Ветоха.

Основната цел и мисия на съюза е да насърчи развитието и популяризирането на професионалния футбол на полуострова.

Предстоящите футболни първенства ще започнат през месец август и ще съберат тимове от Севастопол, Симферопол, Ялта, Бахчисарай, Евпатория, Феодосия, Армянск и Керч.

„CFU си е поставил за цел да развие професионалния футбол в Крим и ще положим всички усилия в тази посока. Очакваме подкрепа от футболните фенове в Крим и вярваме, че в скоро време ще настъпи футболен празник на полуострова“, каза Юрий Ветоха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА