17 Юли, 2015 12:58 1 365 1

Швайнщайгер: Юнайтед е по-велик от Байерн

  • швайнщайгер-
  • байерн мюнхен-
  • манчестър юнайтед

Преди 5 години отказах да дойда тук, защото исках да спечеля ШЛ с баварците, призна германецът

Швайнщайгер: Юнайтед е по-велик от Байерн - 1
Снимка: БТА/АР
Новият полузащитник на Манчестър Юнайтед Бастиан Швайнщайгер е на мнение, че "червените дяволи" са по-голям клуб от Байерн Мюнхен.
 
"Манчестър Юнайтед е по-обичан по света от Байерн. Вече виждам разликата. Байерн е голям клуб, но Манчестър Юнайтед е още по-голям. В Китай хората разпознават играчите на Байерн, но в САЩ Байерн не е чак толкова разпознаваем", сподели Швайнщайгер.

"Луис ван Гаал иска да постигне успехи тук и когато не ги постига, той е още по-нахъсан. Наясно съм, че понякога не е лесно с него. Но той винаги иска най-доброто за отбора си. Освен това е изключително прям към своите футболисти."

"Целта ми е да контролирам играта и за целта трябва да взимам умни решения на терена. За мен това е голямо предизвикателство. Чувствам се много добре. Когато остаряваш имаш нужда от повече време за възстановяване, навярно половин ден повече от 20-годишните, но аз притежавам богат опит, особено в големите мачове. А това винаги е предимство."

"Рой Кийн и Пол Скоулс бяха невероятни играчи, не може да ме сравнявате с тях. Това е невъзможно. Особено Скоулс... Харесвам го много и изпитвам голям респект към него заради всичко, което е направил за Манчестър Юнайтед. Не мога да гарантирам титли, но ви обещавам, че ще дам най-доброто от себе си."

"Имах възможността да дойда в Юнайтед още през 2010 година и го обмислях. Но отказах, защото исках да спечеля Шампионската лига на всяка цена с Байерн. С моя клуб. Но сега съм щастлив, че съм тук. Брат ми е голям фен на Юнайтед и обичаше Ерик Кантона и Райън Гигс. През 1999 година гледах с него финала в ШЛ - аз с фланелка на Байерн, той с екип на Юнайтед."

"След края на мача тогава не съм плакал. Брат ми беше много щастлив. Следя Висшата лига от дълго време, гледал съм много мачове на Манчестър Юнайтед", добави Швайни, чийто брат Тобиас в момента води отбора на Байерн до 17-годишна възраст.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 paky

    0 0 Отговор
    може ама на водна топка