Last news in Fakti

19 Юли, 2015 10:02 1 206 0

Бартомеу остава президент на Барселона

  • бартомеу-
  • барселона-
  • перзидент-
  • избори

Последният президент получи над 54% от гласовете и победи Жоан Лапорта

Бартомеу остава президент на Барселона - 1
Снимка: БТА/АР
Хосеп Мария Бартомеу очаквано е новият-стар президент на Барселона. Това показват резултати от изборите, които се проведоха в събота. Човекът, който оглавяваше каталунците през последната година и половина победи убедително, получи 54,63% от гласовете. Жоан Лапорта, който се надяваше да се върне на позицията след периода 2003-2010, остана само с 33,03%. 

Останалите двама кандидати не се намесиха в битката. Аугусто Бенедито спечели 7,16%, а Тони Фрейша спечели едва 3,7% от гласовете. По-малко от половината фенове, които имаха право да дадат своя вот, го направиха – 43%. 190 се оказаха недействителните бюлетини.  

„Нашата цел е да продължим да се развиваме и да печелим, както и да разчитаме на школата си, която трябва да бъде организирана по най-добрия начин. Целта ни е да останем независими и икономически силни, за да можем да радваме хората в Каталуния. Ще продължим за спазваме ценностите, които са най-важни за нас“ заяви Бартомеу. 

Така след завръщането си той със сигурност ще потвърди трансфера на Арда Туран. Очаква се новият президент на Барселона да ратифицира и постигнатото споразумение за нов договор с Катарските авиолинии. В близките дни ще стане ясно и кой ще е новият генерален спонсор на клуба.

„Благодарен съм за подкрепата, която получих аз и екипа ми. Поздравления за победителя. Нашата цел беше да избегнем идването на президент, който изцяло е в ръцете на Катар и ще разруши школата, но за съжаление не успяхме. Кампанията беше трудна, защото нямаше достатъчно дебати. Трябва обаче да приема резултатите“ заяви разочарованият Лапорта.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА