17 Август, 2015 09:08 733 0

Григор Димитров започна с победа в САЩ

  • димитров-
  • тенис-
  • росол-
  • мастърс

Българският тенисист не изигра изключително убедителен мач, но достигна до победата

Григор Димитров започна с победа в САЩ - 1
Снимка: БТА/АР
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа с 6:2, 3:6, 6:3 над Лукаш Росол от Чехия в първия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Нашият тенисист обаче показа игра на приливи и отливи и не успя да запише чиста и бърза победа, макар да имаше шансове да направи това. Въпреки всичко той продължава в следващия кръг на надпреварата и записа втора победа над този съперник във втория мач помежду им.
 
Първият сет бе абсолютно безпроблемен за Димитров. Той набързо направи два пробива и поведе с 4:0. След това Росол успя да се закрепи за кратко в сета, като спечели два гейма при две свои подавания, но Гришо не допусна колебания и набързо приключи всичко с 6:2 в своя полза.
 
Във втория сет обаче нещата не стояха толкова добре за българина, който допусна Росол да се съвземе от шока и да изравни играта. Така сетът тръгна гейм за гейм до 3:2 в полза на чеха, който тогава стигна и до пробив за 4:2, след което вече имаше инициативата и не я изпусан до края, за да възстанови равенството в сетовете с 6:3 в своя полза.
 
Решителният трети сет отново започна равностойно с размяна на геймове до 3:2 в полза на Гришо, който тогава успя да се възползва от едно отпускане на съперника и да стигне до пробив за 4:2, а след това и да го затвърди за 5:2. Росол успя да се задържи в двубоя, като спечели своето подаване за 5:3, но накрая Димитров сервира за мача и без особени проблеми стигна до крайното 6:3 в своя полза.
 
С тази победа Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира, където ще срещне победителя от двойката Вацек Поспишил - Денис Кудла.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА