Last news in Fakti

17 Август, 2015 10:28 708 0

Мъри спечели титлата в Монреал

  • мъри-
  • джокович-
  • финал-
  • тенис
Мъри спечели титлата в Монреал - 1
Снимка: БТА/АР
Анди Мъри е новият шампион на турнира "Роджърс Къп" от сериите "Мастърс" в Монреал. Британецът надигра с 6:4, 4:6, 6:3 световния номер едно Новак Джокович в грандиозен мач. Двамата тенисисти сътвориха невероятно зрелище, но Мъри показа по-здрави нерви в решителните моменти и прибави 35-ата титла в кариерата си. Освен това той сложи край на "черната" си серия срещу Джокера от осем поредни загуби.
 
Първият сет бе много вълнуващ, като почти всеки гейм стигаше до равенство. Голямата драма започна в 4-ия гейм, когато Джокович спаси 5 точки за пробив, но на 6-ия път се пропука и Мъри поведе с 3:1. След това, макар и с доста трудности, шотландецът затвърди пробива си и дръпна с 4:1. Джокера обаче не смяташе да се предава лесно и първо доведе нещата до 2:4, след това върна пробива за 3:4, а на свой сервис стигна и до равенство 4:4. Мъри обаче също спечели своето подаване за 5:4, а в десетия гейм Джокович се пропука при своето подаване и даде две точки за пробив на Мъри при 15:40, който не успя при първия опит, но при втория стигна до успеха и затвори сета с 6:4.
 
Не по-малко вълнуващ обаче бе и вторият сет, който още веднага стартира с пробив на сметката на Джокович. След това двамата играчи печелеха своите подавания до 3:2 в полза на сърбина, но тогава Мъри с много борбеност успя да върне пробива за 3:3. Британецът обаче не успя да се зарадва на това, тъй като още в следващия гейм позволи на Джокович също да върне пробива и преднината си в резултата за 4:3. До края не се стигна до повече вълнения и Джокович спечели сета с 6:4 в своя полза.
 
Финалният сет започна с по-добра игра на Мъри, който набързо поведе с 3:0 с пробив във втория гейм. След това Джокович спечели своето подаване за 1:3 и последва най-вълнуващият и най-дългият гейм в мача. Мъри поведе с 40:15 и изглеждаше, че ще спечели лесно гейма. Ноле обаче успя да докара нещата до дюс. Тогава двамата размениха предимството си на няколко пъти, като Джокович имаше 6 точки за пробив, но Мъри така и не му позволи да се възползва от тях и в крайна сметка успя да спечели подаването си и да поведе с 4:1. 
 
Последва размяна на геймове за 5:2, за да се стигне до поредния драматичен гейм, в който Джокович сервира. Тогава Мъри получи три мачбола, но не успя да стигне до пробив и трябваше да сервира за мача. Тогава обаче шотландецът започна много неубедително и даде две точки за пробив на съперника при 15:40. Все пак с добър сервис той успя да стигне до равенство, а след това и до четвърти мачбол, който обаче отново не бе оползотворен. В крайна сметка при петия си такъв шанс Мъри най-накрая успя и затвори мача в своя полза за 6:3.
 
Така Мъри спечели 11-ата си титла от сериите "Мастърс" и прибави сумата от 685 хил. долара в банковата си сметка, като вече е твърдо номер 2 в световната ранглиста.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА