Last news in Fakti

21 Август, 2015 01:30 880 0

Изхвърлиха Kатания от Серия "Б"

  • катания-
  • серия б-
  • лега про-
  • терамо-
  • савона

Съдът се произнесе по случая за делото с уредени мачове

Изхвърлиха Kатания от Серия "Б" - 1
Снимка: Facebook

Отборът на Катания бе изхвърлен в третото ниво на италианския футбол - Лега Про, съобщава Corriere dello Sport. "Слоновете" дори ще стартират новия сезон в бившата Серия Ц1 с -12 точки, а наказанията се дължат на скандала с уреждане на мачове, в който тимът бе уличен.

Тази сутрин съдът е доказал, че президентът на Катания - Антонио Пулвиренти е платил над 100,000 евро, за да си подсигури точни резултати в редица двубои.

Италианските медии добавят, че в подобни скандали са били замесени и отборите на Терамо и Савона, които са изхвърлени в Серия "Д". Двата тима са уредили последния мач от Лега Про през изминалия сезон, когато Терамо победи Савона, за да си осигури участие в Серия "Б".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА