1 Септември, 2015 17:05 781 1

Индийската голф звезда Шив Капур откри големия турнир на нос Калиакра

  • шив капур-
  • голф-
  • нос калиакра

Организаторите искат да привлекат повече туристи от Индия

Най-големият българо-индийски голф турнир беше открит тази сутрин на нос Калиакра. В центъра на турнира „Среща на шампионите с Шив Капур“ е Шив Капур, спортист с изключителен международен престиж, голфър номер 1 на Индия и водещо име в световния голф.

Той пристигна в България по покана на организаторите от Българската голф асоциация, Посолството на Индия в България и Посолството на България в Индия.
Турнирът се осъществява с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на туризма на Република България и  Спешъл Олимпикс България.

На пресконференция преди откриването изявления за ролята на турнира в популяризирането на голф дестинация Нос Калиакра и за развитието на българо-индийските отношения дадоха министърът на туризма Николина Ангелкова и посланика на Индия у нас Н. Пр. Раджеш Кумар Сачдева. Посланик Сачдева подчерта, че турнирът открива нова страница в отношенията между приятелските страни. Като първата страна, развила голфа след Великобритания, Индия има големи традиции в този спорт и индийските голфъри биха имали интерес към българските голф игрища, ако научат повече за тях и за българското гостоприемство. 20 милиона индийци пътуват в чужбина годишно, очаква се през 2020 г. техният брой да достигне 40 млн., каза посланикът, и ние ще се радваме България да успее да вземе немалък дял от тези пътувания.

Министър Ангелкова сподели увереността си, че с този турнир България ще привлече към себе си международното внимание и ще стане по-популярна голф дестинация. Тя посочи конкретни моменти от програмата на министерството на туризма, които ще насърчат инвеститорите в голфа. Сред тях е Инвестиционна карта за административна подкрепа на голф инвестициите и Чартърна програма за крилата на сезона за летища Варна и Бургас. Двете програми трябва да бъдат финализирани до края на годината.

"Голфът е един от приоритетите на Министерство на туризма", заяви министър Ангелкова. "За да е успешна една голф дестинация, трябва да има повече игрища на близко разстояние, защото голфърите обичат разнообразието. На нос Калиакра вече има 3 игрища, ще бъдат изградени и още. Министерството ще подготви административните основи за изграждане на нови голф комплекси в България и ще подпомага популяризирането на вече създадените.

Индия е в плановете на министерството за перспективна стратегическа далечна дестинация. В рамките само на няколко месеца България беше посетена от звезди на Боливуд, а сега и от най-голямата голф звезда на Индия, това е показател, че ние сме във фокуса на вниманието на индийците. Ние ще надграждаме, за да имаме видими резултати и да засилим туристическия поток в двете посоки."

Поздравителен адрес към организаторите и участниците в турнира изпрати министърът на младежта и спорта Красен Кралев. В него той посочва, че присъствието на такъв авторитет в света на голфа като Шив Капур е гаранция за професионалното и успешно провеждане на състезанието. „И в бъдеще министерството ще бъде добър партньор на Българската голф асоциация в общата ни цел да приобщаваме все повече млади хора към системно практикуване на физическа активност и спорт“- уверява голфърите министърът.

Шив Капур благодари на организаторите за възможността да бъде своеобразен посланик на България като голф дестинация в Индия и посочи, че игрищата , които вече е успял да посети след пристигането си вчера, по нищо не отстъпват на най-добрите в света. Индийската голф звезда сподели и очарованието си от българското гостоприемство и обеща да се връща отново в България.

Турнирът на Нос Калиакра продължава и утре. По време на своето пребиваване в България индийските гости – дипломати, представители на туристическия бизнес, журналисти ще посетят морски и спа курорти от Северното Черноморие на България, старопрестолната столица  Велико Търново и Рилската Света обител.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    0 0 Отговор
    Тоя да не е на Раджито Капур братчедчето ?