Last news in Fakti

2 Септември, 2015 05:14 1 051 0

Насилие и бой между фенове в Гьотеборг

  • насилие-
  • бой-
  • запалянковци

Осъдени и ранени след сблъсък на агитките

Насилие и бой между фенове в Гьотеборг - 1
Снимка: БТА

Ставаме свидетели на пореден зрелищен двубой между фенове от враждуващи агитки.

Този път арена на грозните събития се оказа шведският град Гьотеборг, където петима поляци бяха осъдени в с ефективни присъди между два и три месеца затвор заради насилие и участие в бой преди мача от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа между Гьотеборг и Шльонск (Вроцлав).

На 23-ти юли след обяд тези петима мъже, квалифицирани като "рискови запалянковци", на възраст между 29 и 36 години са провокирали шведски запалянковци в центъра на Гьотеборг. Поляците са започнали да хвърлят към шведските запалянковци "бенгалски огън, бутилки и други предмети", а след това са влезли в един бар, където са започнали да чупят предмети в бара и са удряли полицаи", пише в съобщението на съда от Гьотеборг.

Арестувани на мястото на престъплението, петимата запалянковци след това са вкарани в затвор. Двама полски запалянковци са осъдени на два месеца затвор за нарушаване на обществения ред и недостойно поведение, а трима запалянковци са осъдени на по три месеца за насилие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА