Last news in Fakti

19 Септември, 2011 13:04 665 0

Шарунас Ясикевичус ще играе в "Арена Армеец София"

  • арена армеец-
  • бенефис-
  • георги младенов-
  • панатинайкос

Една от най-големите звезди на европейския баскетбол Шарунас Ясикевичус ще играе на бенефиса на Георги Младенов на 28 септември

Шарунас Ясикевичус ще играе в "Арена Армеец София" - 1
© БГНЕС

Литовецът е новото попълнение на Панатинайкос и ще се присъедини два дни по-рано към тима, като първият му мач с екипа на "зелените" ще е точно срещу Левски. Ясикевичус прави своя дебют през 1998 година в Летувас Ритас, където бързо се утвърждава като лидер на отбора. В следващия сезон играе за Олимпия Любляна, където печели три шампионски титли на Словения. Следва трансфер в Барселона, където Ясикевичус печели европейската титла през 2003 г. След успеха в Испания, преминава в Макаби Тел Авив, където печели нови две шампионски титли в Евролигата. През 2005 година Ясикевичус преминава в тима на Индиана Пейсърс в НБА с договор за 12 милиона долара. Изиграва 112 мачa и бележи средно по 7,3 точки на мач.

През 2007 г. Ясикевучис подписва с Панатинайкос. Договорът му е за две години и 8 милиона евро. Литовецът обаче се отблагодарява и печели през 2009 г. титлата в Евролигата и с ПАО. Той е първият баскетболист, който с три различни отбора успява да изкачи европейския връх. Следват трансфери в Летувас Ритас и Фенербахче. Сега Ясикевичус отново е в отбора на Желко Обрадович, съобщава БГНЕС. Билетите за мача са в продажба на касите на "Арена Армеец" и в мрежата на Тicketpro – магазините на Пикадили, Orange, Jeff, Оffice 1 и други. Те могат да се купят и онлайн от сайта на Тicketpro.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА