Last news in Fakti

4 Септември, 2015 11:57 998 0

Лампард влиза в „Книгата на рекордите „Гинес“

  • лампард-
  • рекорди на гинес-
  • роналдо-
  • моуриньо-
  • смолинг

Моуриньо, Кристиано Роналдо и Крис Смолинг също вписани

Лампард влиза в „Книгата на рекордите „Гинес“ - 1
Снимка: БТА/АР
Бившият английски национал Франк Лампард, който в момента играе за Ню Йорк Сити, попадна в новото издание на „Книгата на рекордите „Гинес“, информира „Скай Спортс“.
 
Оказа се, че 37-годишният халф е автор на голове срещу най-много различни отбори във Висшата лига. Бившият футболист на Уест Хям, Челси и Манчестър Сити е поразил вратите на 39 клуба в английския елит. Преди това рекордът се държеше от Анди Коул. Постижението на Лампард стана факт след гола му за Манчестър Сити във вратата на Челси през миналия сезон.
 
Мениджърът на „сините“ Жозе Моуриньо също попада в книгата. Той ще бъде вписан с четири рекорда – най-много спечелени точки в един сезон от Висшата лига (95), титли от Шампионската лига с различни клубове (две), най-младият мениджър със 100 мача в Шампионската лига (49 години 12 дни) и най-много поредни домакински мача без загуба във Висшата лига (77).
 
Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо също ще бъде в новата „Книга на рекордите „Гинес“, която излиза на 10 септември. Португалецът ще бъде вписан с две постижения. Авторът на най-много хеттрици в Примера дивисион – 27. Той е и спортистът с най-много фенове във „Фейсбук“ (над 100 милиона) и „Туитър“ (над 27 милиона).
 
Защитникът на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг също ще присъства сред рекордьорите. Той е автор на най-бързия първи гол в мач от Висшата лига, вкаран от резерва. Разписа се във вратата на Бърнли (3:1) само 5 минути и 9 секунди след началото на мача. Секунди преди това той замени принудително Фил Джоунс. В същия мач Смолинг направи и друг рекорд. Той стана първата резерва, вкарала два гола през първото полувреме на мач от Висшата лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА