Last news in Fakti

5 Септември, 2015 10:33 1 051 0

Надал аут от US Open след драматичен мач

  • рафаел надал-
  • фабио фонини-
  • us open

Фонини се оказа препъникамъче за испанския ас

Надал аут от US Open след драматичен мач - 1
Снимка: БTA/XINHUA

Рафаел Надал отново не успя да достигне познатата си игра и бе елиминиран от Откритото първенство на САЩ след загуба в пет сета от италианеца Фабио Фонини в третия кръг от надпреварата.

Загубата бе особено болезнена за испанеца, тъй като той претърпя много горчив обрат след като водеше комфортно с 2:0 сета в актива си. В крайна сметка обаче матадорът се предаде при 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 за 3 часа и 50 минути.

Надал, шампион от 2010 и 2013 г., за първи път в кариерата си загуби мач от Големия шлем, след подобна преднина.

Фонини пък за първи път в историята стига до 1/8-финалите в Ню Йорк. Това бе и първата победа на италианския тенисист над играч от топ 10 на твърди кортове.

Негов съперник в следващия кръг ще е друг испанец - Фелисиано Лопес, който се справи в третия кръг с десетия поставен Милош Раонич (6:2, 7:6, 6:3).

”Единственото, което има значение, е това, че през този сезон играя по-зле в сравнение с предишните десет, каза Надал. – Това е истината. Иначе за мен е голямо постижение, че в десет последователни години съм печелил мейджър купи. Не мисля, че има друг такъв човек. Предполагам, че можете да си представите колко трудно постижимо е това”, обърна се към журналистите световният номер 8.

”Приемам, че това просто не е моята година, но ще продължа да се боря до края й. Искам да приключа сезона с положителна настройка. Това е лесно за осъзнаване, лесно за обяснение, но е трудно да бъде променено. Аз обаче ще се справя”, коментира Надал.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА