Last news in Fakti

20 Септември, 2011 10:21 573 0

Григор Димитров на турнира в Мец

  • григор димитров-
  • atp-
  • цонга
Григор Димитров на турнира в Мец - 1
© БГНЕС

Първата ракета на България стартира днес участието си на турнира в североизточния френски град Мец с мач срещу холандския квалификант Игор Сайслинг. Последният премина ситото на пресявките след победи над бразилеца Андре Са и шведа Михаел Ридерщед, а днес ще се изправи срещу първата ракета на България в двубой от първи кръг на основната схема, който ще се играе на централния корт и ще започне около 14:30 ч.

Сайслинг играе предимно на турнири от сериите "чалънджър" и не може да се похвали с никакви успехи на съревнования от ниво "АТР". 90-сантиметровият холандец е 148-и в настоящото издание на световната ранглиста, докато Гришо е 64-и. При успех срещу него българинът ще заработи 20 точки за ранглистата и 6 940 евро от наградния фонд (общо 450 000 евро), съобщава БГНЕС. Водач в основната схема е Жо-Вилфред Цонга, който ще спори във втори кръг с победителя от мача Матьо Родригес (Франция) - Михаил Кукушкин (Казахстан).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА