Last news in Fakti

21 Септември, 2015 05:31 1 071 0

Венгер vs Моуриньо относно казуса с Диего Коща (Видео)

  • моуриньо-
  • венгер-
  • диего коща
Венгер vs Моуриньо относно казуса с Диего Коща (Видео) - 1
Снимка: БТА/AP

Челси записа ценен успех с 2:0 в голямото дерби с Арсенал. Мачът обаче не мина без ексцесии и "артилеристит" завършиха с двама футболисти по-малко двубоя.

Най-любопитна остава ситуацията от края на първата част, когато имаше противоречиво съдийско решение. Тогава Габриел Паулища бе изгонен от рефера Майк Дийн, а Диего Коща остана на терена, въпреки че заради поведениивто си също заслужаваше червен картон.

Ето и как мениджърите на двата клуба видяха станалото на терена.


"Къде е противоречието? За мен няма противоречие. Един мач се състои от много различни аспекти - технически, тактически, емоционални, физически. Нормално е по-добрият отбор да победи, а в случая ние бяхме по-добрия отбор" каза португалецът.

"Доминирахме и бяхме контролирани. Нека не бъдем лицемерни - разбира се, че с човек повече се играе по-лесно, да не отричаме това", продължи "Специалния".


"Мисля, че съм играл 15-16 пъти срещу Арсенал и те не мрънкаха само веднъж. Може би защото спечелиха въпросната среща", заяде се с лондонския съперник Моуриньо.

"Първото ми дерби беше през септември 2000 година. За да спечелиш едно дерби, трябва да контролираш емоциите си. Имал съм дербита в Испания, Португалия, Англия, Италия и винаги казвам едни и същи думи. Винаги трябва да имаш емоционален контрол", каза още португалският треньор.

"Мисля, че трябва да говорите за Габриел Паулища, един добър играч, и неговата грешка. Ако искате да говорите за Коща, той игра така, както трябва да играе и това е причината да имате пълни стадиони и футболът да бъде продаван на телевизиите за милиони - защото играта трябва да се играе по този начин", сподели Моуриньо и добави: "Диего беше фантастичен - играчът на мача".

Логично, на другия полюс бе Арсен Венгер. Мениджърът на Арсенал не скри разочарованието си от отсъждането на съдията.

"Следващата седмица той (Коща) ще направи същото нещо. Ще го направи и по-следващата седмица, но той винаги се измъква", коментира бесният французин.

Попитан дали ФА трябва да вземе някакви мерки, Венгер отсече: "Това е най-малкото, което те биха могли да направят".

"Коща може да си прави каквото си иска и въпреки това остава на терена, а всеки, който му отговори, бива изгонен. Удря Косиелни в лицето и му се разминава. Аз разбирам решението на рефера Майк Дийн да изгони Габриел. Той е виновен и не трябваше да се замесва, но защо Коща остана на терена след това, което направи? Коща винаги е въвлечен в провокации и в случая използва добре наивността на Майк Дийн. Това няма нищо общо със силата на рефера. От съдията се очаква да вземе правилното решение", каза още Венгер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА