Last news in Fakti

23 Септември, 2015 20:33 1 029 0

ЦСКА безпроблемно на 1/8-финал за Купата

  • цска-
  • нефтохимик-
  • купа на българия-
  • йорданов-
  • галчев

Армейците отстраниха Нефтохимик след 3:1

ЦСКА безпроблемно на 1/8-финал за Купата - 1
Снимка: БТА
ЦСКА победи Нефтохимик с 3:1 в 1/16-финален мач от турнира за купата на България. Резултатът бе открит в 17-ата минута от Преслав Йорданов. Таранът на армейците се възползва от центриране на Галчев отдясно и след изстрел с глава от 6-7 метра не остави шанс на Господинов. Само 120 секунди по-късно червените можеха да удвоят. Галчев бе изведен очи в очи с гостуващия страж и го преодоля за момент, но после стреля в неговите ръце.
 
Последва равностойна игра до 39-ата минута, в която двата отбора не сътвориха опасни положения пред двете врати. Тогава Головодов получи топката отляво на границата на наказателното поле, финтира противников бранител и стреля с левия крък, но Господинов спаси. В ответната атака Борисов опита шут от 27 метра, който мина високо над червената врата.
 
Минута преди края на първата част реферът Боян Славков подмина нарушение срещу Кикарин на границата на наказателното поле, което вбеси армейските фенове.
 
Армейците продължиха да доминират и след почивката. В 54-ата минута Александър Бранеков центрира към непокрития Преслав Йорданов. Централният нападател овладя топката и тръгна да стреля, но Величков се хвърли на шпагат и го фаулира. Реферът предпочете да даде авантаж, а не дузпа, тъй като Самир Аясс стигна първи до топката и я изпрати в празната врата - 2:0 за ЦСКА. 
 
Само минута по-късно футболистите на Христо Янев решиха изхода на двубоя. Аясс нахлу в наказателното поле и върна към Борис Галчев, за когото не бе проблем да реализира с шут от 7-8 метра. В 61-ата минута Нефтохимик успя да върне едно попадение чрез юношата на червените Любомир Любенов, който вкара с глава след центриране от корнер на Гущеров. 
 
Малко по-късно, в 64-ата минута, пред червените се откри нов великолепен шанс за гол. Цветков изведе Преслав Йорданов очи в очи с Господинов, но таранът стреля покрай лявата греда. В 88-ата минута ЦСкА можеше да остане в намален състав, тъй като Бранеков фаулира отзад Любенов, но реферът не му показа дори жълт картон, който щеше да му е втори и трябваше да напусне игра.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА