Last news in Fakti

26 Септември, 2015 11:22 855 0

Розберг с полпозишън за Гран При на Япония

  • розберг-
  • полпозишън-
  • гран при на япония

От втора позиция ще стартира Люис Хамилтън

Розберг с полпозишън за Гран При на Япония - 1
Снимка: БТА/AP

Нико Розберг спечели полпозишън за Гран При на Япония.

Германецът бе най-бърз на днешната квалификация като спря хронометрите на 1:32.584.

На второ място на пистата "Сузука" остана неговият съотборник – световният шампион Люис Хамилтън, който финишира за време 1:32:660.

След двамата пилоти на Мерцедес ще стартира Валтери Ботас.

Себастиан Фетел звема четвърта позиция пред Фелипе Маса и Кими Райконен.

Третата част от квалификацията днес приключи по-рано заради катастрофата на Даниил Квят. Руснакът стъпи на тревата на излизането на Degners и на влизането във фибата се завъртя, удари се в стената, преобърна се във въздуха и се приземи с разбит болид. За късмет пилотът на Ред Бул излезе невредим от кокпита, но попречи на останалите да подобрят времената си, а и да запише собствено. Така на старта утре Даниил ще е 10-и след Даниел Рикардо, Ромен Грожан и Серхио Перес.

В началото на сесията пилотът на Торо Росо Макс Верстапен остана безпомощен по средата на пистата заради загуба на мощност при фибата, като преди това записа достатъчно добро време, за да участва във втората фаза на квалификацията, но не можа да се включи. Заедно с него отпаднаха Нико Хюлкенберг, който ще търпи наказание с три места, Карлос Сайнц, Пастор Малдонадо и Фернандо Алонсо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА