Last news in Fakti

29 Октомври, 2015 00:12 670 0

Ливърпул и Сити не сгрешиха за Купата

  • ливърпул-
  • сити-
  • купата

Клоп взе своята първа победа начело на мърсисайдци

Ливърпул и Сити не сгрешиха за Купата - 1
Снимка: БТА/АР

Юрген Клоп вече може да се зарадва на първия си успех като мениджър на Ливърпул. Това стана факт, след като днес неговият елиминира след минимален успех - 1:0 Борнемут в двубой от четвъртия кръг на "Кепитъл Уан Къп".

Клоп, който до момента записа три равенства в Англия, бе направил цели девет промени в стартовия си състав. Младият десен бек Конър Рандал дебютира за мърсисайдци, докато Камерън Бранаган и Жоао Тейшейра започнаха за първи път като титуляри. Деян Ловрен се завърна след контузия, а Роберто Фирмино, Джордън Айб и Дивок Ориги действаха в атака за домакините. На вратата бе Адам Богдан.

Единственото попадение в двубоя реализира Натаниел Клайн (17'), а то се оказа напълно достатъчно за тима му да си осигури по-нататъчното участие в надпреварата.

Отборът на Манчестър Сити се класира за слеващата фаза на турнира за Купата на Лигата, след като се наложи с категоричното 5:1 над Кристъл Палас на своя "Етихад".

"Гражданите" доминираха през цялата среща и можеха да бият и по-убедително при малко повече желание.

Възпитаниците на Мануел Пелегрини излезнаха напред в резултата откриха резултата още в 22-ата минута. След изпълнение на корнер, топката попадна в Александър Коларов, който центрира към наказателното поле. Там непокрит се оказа централният нападател Вилфред Бони, който бе над всички и с глава откри резултата.

Малко преди почивката Кевин де Бройне удвои, след като получи добър пас от младия Келеши Ихиеначо и с хубав шут с левия крак направи преднината на тима си 2:0. 

След точно час игра на "Етихад", изходът от мача бе предрешен. Този път Де Бройне върна "услугата" на Ихиеначо и така младият нападател също се разписа в противниковата врата. 

15 минути преди края на срещата и Яя Туре записа името си сред голмайсторите, след като бе точен от бялата точка. Нарушението бе отсъдено за фаул на Деймиън Дилейни срещу Елакюим Мангала. В добавеното време на срещата играчите на Кристъл Палас все пак стигнаха до почетно попадение на Дилейни, но секудни по-късно получиха и пети гол във вратата си, дело на Ману Гарсия.

В друга среща от тази фаза на турнира Саутхямптън се наложи с 2:1 над Астън Вила. Точни за "светците" бяха Мая Йошида и Грациано Пеле, а за бирмингамци се разписа Скот Синклеър от дузпа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА