29 Октомври, 2015 15:31 2 121 0

Сензация за Купата - Лудогорец отпадна от Локо Горна Оряховица

  • купа на българия-
  • пенев-
  • сензация-
  • лудогорец-
  • локомотив горна оряховица

Непретенциозният тим на Локомотив Горна Оряховица отстрани шампионите след 1:0

Сензация за Купата - Лудогорец отпадна от Локо Горна Оряховица - 1
Снимка: БТА

Сензацията е факт! Устремилият се към участие в "А" група през следващия сезон отбор на Локомотив Горна Оряховица елиминира Лудогорец в 1/8-финалите за Купата на България. "Железничарите" се наложиха с 1:0 у дома, а единственият гол в мача отбеляза Иван Пенев още в 4-ата минута. От 55-ата пък Локомотив игра с човек по-малко след изгонването на Йордан Апостолов, но успя да задържи крехката си преднина до последния съдийски сигнал, въпреки масирания натиск на разградчани.

Джонатан Кафу пък нацели гредата за шампионите, които записаха поредното си срамно петно през този сезон. Жребият за 1/4-финалите на турнира пък ще се тегли във вторник, а там вече са тимовете още на Черно море, Литекс, Левски, Монтана, Созопол и ЦСКА и победителят от двойката Берое – Банско, които играят днес от 16:30 часа.

Домакините поведоха още в 4-ата минута, когато Красен Трифонов центрира като по учебник от фаул в наказателното поле, където Иван Пенев с глава не остави шансове на Владислав Стоянов – 1:0 за Локомотив.

В следващите минути разградчани се хвърлиха в атаки и в 13-ата удар на Сисиньо беше отразен от вратаря Пламен Колев. В 25-ата Кафу пусна остър пас в наказателното поле на домакините, където Пенев с глава за малко не си вкара автогол, но стражът на Локомотив отново внимаваше и изби.

120 секунди след това домакините спечелиха нарушение на удобна позиция. Красен Трифонов стреля силно от него, но Владо Стоянов показа класа и изби. В продължението на първото полувреме Вандерсон можеше да възстанови равенството.

Бразилският халф направи чудесен рейд, след което шутира, но пак Колев беше последната преграда пред гола. На почивката Едуард Ераносян взе мерки и пусна в игра звездата Марселиньо и голаджията Клаудиу Кешеру.

В 54-ата минута отборът от Горна Оряховица остана с човек по-малко на терена, след като Йордан Апостолов беше изгонен от игра за втори жълт картон. Натискът на разградчани продължи и след час игра Джонатан Кафу отправи истински снаряд, но този път гредата спаси домакините.

После Лудогорец наложи тотална доминация, но така и не успя да изравни и отпадна безславно от Купата на България.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА