Last news in Fakti

30 Октомври, 2015 10:29 695 0

Анри: Това е годината на Арсенал

  • арсенал-
  • титла-
  • анри

Отборът се научи как да печели в големите мачове, заяви легендата

Анри: Това е годината на Арсенал - 1
Снимка: БТА/АР

Легендата Тиери Анри заяви, че този сезон в английската Висша лига ще бъде за Арсенал. От началото на кампанията "топчиите" се представят превъзходно и в момента делят първото място с Манчестър Сити. "Според мен това ще бъде сезонът на Арсенал", каза французинът в интервю за talkSPORT.

"Отборът се научи как да печели големите мачове и спря да раздава точки на всички. Това е ключов момент за един тим, който има амбиции да стане шампион", заяви още Анри, след което коментира и конкуренцията между Тио Уолкът и Оливие Жиру в предни позиции.

В последно време Арсен Венгер залага на английския национал на върха на атаката, но французинът се отчете с няколко важни гола, единият от които при победата с 2:0 над Байерн Мюнхен в Шампионска лига.

"Принципно позициите им са различни, но в момента се стимулират един от друг. Така в атака има здравословна конкуренция, която винаги е необходима. Не бива да пропускаме и отличната форма на Месут Йозил. Той е страхотен футболист, световен шампион, с отлична техника и визия за играта. По-рано беше нестабилен, но вече е ключов играч за Арсенал".

"Касорла пък е мозъкът на отбора. Но голямата разлика прави Алексис Санчес. Без него Арсенал не може да спечели титлата, а когато е във форма, лондончани са почти непобедими", заключи Анри.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА