30 Октомври, 2015 13:58 1 530 0

Валентино Роси и Марк Маркес тровят Moto GP

  • yamaha-
  • honda-
  • moto gp-
  • маркес-
  • роси-
  • иполито

Президентът на мотоциклетната федерация Вито Иполито с остра критика към двамата състезатели

Валентино Роси и Марк Маркес тровят Moto GP - 1
Снимка: БТА/АР

Конфликтът между Валентино Роси и Марк Мaркес е "отрова" за MotoGP, категоричен е президентът на Международната мотоциклетна федерация (ФИМ) Вито Иполито. Както е известно, кавгата между пилотите на Yamaha и Honda нарасна до невиждана степен, дала резултат в "мръсна" битка по време на Гран при на Малайзия през уикенда.

"Случващото се в битката за титлата вреди на MotoGP и трови атмосферата в целия моторен спорт. Част от нашето наследство е спортсменството и честта, но тези идеали бяха загърбени в последните няколко месеца. Всеки има право открито да заявява своята позиция, но думите и действията винаги носят последствия. И всеки трябва да носи своята отговорност за тях. Пилотите трябва да знаят това, трябва да го знаят и хората от техния антураж", каза той.

"Няма значение кой е прав и кой не е. Случващото се не е в услуга на мотоциклетния спорт и със сигурност е точно обратното на това, което искаме да предложим на обществото. Надявам се в последния кръг да битката да остане на трасето и да бъде в духа на феърплея", добави той в интервю, поместено на официалния сайт на организацията.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА