Last news in Fakti

28 Септември, 2011 11:18 520 0

Божинов: Изоставам малко с подготовката, но работя здраво

  • лисабон-
  • португалия-
  • божинов
Божинов: Изоставам малко с подготовката, но работя здраво - 1
©ЕРА/БГНЕС

Валери Божинов, който игра доста време в Серия А, бе потърсен за коментар от спортното радио "Мана Мана" преди утрешната среща на Спортинг Лисабон с Лацио. "Чакам мача с Лацио. Радвам се да видя приятели от миналото. Джибрил Сисе и Мирослав Клозе са големи шампиони и трябва да внимаваме с тях, но треньорът ни го знае. Нашият тим също е силен. Обединени сме, футболът е колективен спорт", започна острието. Той посочи и кои точно свои приятели ще срещне на терена в четвъртък. "Кристиан Броки бе много важен за израстването ми във Фиорентина и ме взе под крилото си. С Кристиан Ледесма пък сме имали много хубави моменти в Лече. И двамата са големи играчи. Съжалявам, че Сарате напусна, той е шампион, но такива неща се случват", продължи Божинов.

Той обясни и избора си да напусне Парма и да дойде в Португалия. "Беше странен избор, играех в голямо първенство. Треньорът на Спортинг ме убеди. Тук има желание за победа, проектът е много важен. Офертата задоволяваше всички. Лисабон е красив град, като един малък Рим. Феновете са фантастични", каза още българският национал.

Божинов призна, че здравословните му проблеми от края на сезона не са отшумели напълно и е обясним статутът му на резерва, съобщава БГНЕС. "Изоставам малко с подготовката от съотборниците си, но работя здраво. Желанието ми е да спечеля всичко със Спортинг. Треньорът работи много добре, въпреки 19-те нови играчи. Пожелавам му велика кариера", завърши Валери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА