Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 09:14 896 0

Алегри не трябва да доказва нищо

  • ювентус-
  • алегри-
  • масимилиано алегри-
  • треньор-
  • серия а-
  • доказва-
  • качества-
  • италия

Юве започна кошмарно сезона, но постепенно придобива облик и самочувствие

Алегри не трябва да доказва нищо - 1
Снимки: БТА/ AP

Когато нещо се обърка във футбола, първият човек, който си тръгва, е треньорът. Той е този, който носи отговорност за резултатите на тима, неговото представяне на терена.

През месец юли 2014 година Масимилиано Алегри бе назначен на треньорския пост на Ювентус. Антонио Конте – любимец на тифозите – изненадващо се оттегли. 48-годишният наставник, роден в Ливорно, не бе приет радушно. Дори бе приет враждебно.

След един изключителен сезон, обаче, всичко се промени. „Старата госпожа” спечели четвърта поредна титла на страната, Копа Италия, а най-впечатляващо бе достигането до финала в Шампионската лига. По пътя си „бианконерите” отстраниха настоящия носител на трофея Реал (Мадрид).

Масимилиано Алегри доказа по един превъзходен начин тактическите си умения и гъвкавост, които му отредиха място в историята на Ювентус. Сега, пет месеца след финала в Берлин, ситуацията е различна.

Юве започна сезона в Серия А с една победа от първите шест кръга. Веднага се заговори за треньорска смяна. Медиите на Апенините бяха безмилостни към Алегри, но това е нормално. „Бианконерите” са най-успешният отбор в калчото и всяка загуба на точки се приема като провал.

Не трябва да се забравя, обаче, че Алегри не носи вина за напускането на Тевес, Пирло и Видал през лятото – основна част от състава, която като Атлас крепеше тима на раменете си.

Въпреки раздялата с тези футболисти, Алегри не позволи торинци да изпаднат в криза, да се сринат психически, с което и да отпишат сезона. Юве е в серия от три поредни победи в калчото (шесто място във временното класиране с 21 точки), а освен това е на крачка от класиране на осминафиналите в Шампионската лига.

Макар понякога да е невъзможно и се изисква опит на терена, Алегри е от наставниците, които успешно налагат млади играчи. 22-годишният Пауло Дибала е нападателят с най-много изиграни минути в тима на Юве в местното първенство.

През миналия сезон Масимилиано Алегри доказа, че е един от най-добрите треньори в Европа. През този – когато има сътресения и несигурност – той трябва да бъде оставен да работи на спокойствие. А рано или късно Ювентус отново ще всява страх в противниците...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА