Last news in Fakti

16 Декември, 2015 23:30 1 122 0

Божинов бележи нов важен гол за Партизан

  • божинов-
  • партизан-
  • гол

Българинът донесе успеха на тима си в края на двубоя срещу Борац

Отборът на Партизан взе изключително важна победа по пътя си към Топ 3 на сръбския шампионат.

В герой за тима от Белград отново се превърна българският нападател Валери Божинов, който изигра пълни 90 минути за шампионите и реазлизира в края победния гол за 2:1 над Борац (Чачак) в мача от 22-ия кръг на местната Суперлига.

Националът се разписа в 84-ата минута и донесе ценни три точки на своите.

Намиращият се в момента на второ място в класирането състав на Борац поведе в 17-ата минута с попадение на Йевтович.

Младият талант Живкович обаче изравни в 27-ата минута, а Божинов няколко минути преди края донесе 10-ата победа на Партизан в първенството. Попадението пък беше негово 12-то за този шампионат.

Успехът изкачи "черно-белите" с една позиция нагоре. Така шампионите ще зимуват на четвърто място с 36 точки, но второто място заето от Борац и Чукарички е само на една пред тях.

Тежката есен на Партизан завършва обаче с историческите за този период на годината 26 точки разлика от вечния съперник Цървена звезда, който е в рекордна серия от 19 поредни победи и лети към титлата с актив от 62 точки.

Другият българин в Партизан Иван Бандаловски отново бе титуляр и също изигра пълни 90 минути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА