Last news in Fakti

20 Декември, 2015 18:27 871 1

Хиршер спечели гигантския слалом в Алта Бадия

  • хиршер-
  • ски-
  • световна купа-
  • кристоферсен-
  • мюфа-жанде-
  • гигантски слалом

Хенрик Кристоферсен и Виктор Мюфа-Жанде допълниха челната тройка

Хиршер спечели гигантския слалом в Алта Бадия - 1
Снимка: БТА/АР

Носителят на Световната купа Марсел Хиршер от Австрия спечели за трета поредна година гигантския слалом в италианския зимен център Алта Бадия. Световният вицешампион в дисциплината Хиршер беше най-бърз с общо време 2:33.34 минути. 26-годишният австриец беше втори след първия манш, но с отлично второ спускане той заслужи 35-а победа в кариерата си.

Втори на 19 стотни от секундата остана Хенрик Кристоферсен от Норвегия, а трети на 86 стотни се нареди водача след първия манш Виктор Мюфа-Жанде (Франция).

Олимпийският и световен първенец Тед Лигети (САЩ) завърши четвърти на 1.35 секунда зад шампиона.

Лигети, двукратен победител в гигантския слалом в Алта Бадия през 2010 и 2012 година, се представи колебливо в първия манш, в който финишира десети, но успя да навакса с по-солидно второ спускане. Шестицата допълниха още двама французи.

23-годишният Матьо Февр е пети на 1.43 секунди, като по този начин записа второто си най-добро класиране в Световната купа след четвъртото място на гигантски слалом в Бивър Крийк преди две години. 

На стотна от него на шеста позиция се нареди Алекси Пентюро. 

В генералното класиране за малката световна купа в дисциплината Хиршер е начело с 360 точки, пред Мюфа-Жанде с 226 точки и Феликс Нойройтер (Германия) със 197 точки.

Хиршер излезе начело и в генералното класиране за сезона с 540 точки, с 20 точки повече от Аксел Лунд Свиндал (Норвегия), който завърши на разочароващото 28-о място днес. Трети е Киетил Янсруд също от Норвегия с 307 точки.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    Браво