Last news in Fakti

24 Декември, 2015 10:00 983 0

По следите на изгубения футбол

  • национален отбор-
  • квалификация-
  • петев-
  • бфс-
  • форма

За поредна година националите ни успяха да ни разочароват

По следите на изгубения футбол - 1
Снимка: БТА/АР

Националният ни отбор по футбол изпраща още една тежка година. Всички тръпнахме пред екраните с надежда, че най-накрая родните "лъвове" ще успеят да се класират за голям футболен форум. Уви, това не се случи за пореден път. 

Годината стартира учудващо силно за националите. В първия за 2015-та година двубой футболистите ни се изправиха срещу един от големите отбори в световния футбол - Италия. Момчетата на Ивайло Петев се представиха на изключително ниво и загатнаха, че все пак може и да се класираме за Евро 2016. България успя да направи равен с "адзурите" като дори и имахме възможност да победим Италия. Мачът завърши 2:2, а родните фенове останаха очаровани от играта на "лъвовете".

По следите на изгубения футбол
Снимка: БТА/АР

Добрите игри продължиха и на 12 юни успяхме да победим Малта като гост. Единственото попадение в мача реализира Ивелин Попов, който успя да се реабилитира за пропуска си от дузпа в първия мач с островитяните. Годината започна по изключителен начин за националите ни.

Но те набързо ни върнаха в реалността. В решаващ мач за третото място в групата, Норвегия победи с минималното 0:1 насред София. В играта на възпитаниците на Ивайло Петев нямаше и помен от формата от мачовете с Италия и Малта. "Викингите" взеха своето на стадион "Васил Левски", а за родните национали шансовете за класиране на Евро 2016 останаха илюзорни.

По следите на изгубения футбол
Снимка: БТА/АР

Последваха нови две загуби - с 0:1 срещу Италия и 0:3 срещу Хърватия. Мечтите на родните фенове за класиране на голям футболен форум отново бяха разбити. Непосредствено след мача с хърватите Ивайло Петев направи любопитен коментар, който ядоса голяма част от футболните запалянковци. Въпреки трагичното представяне националният селекционер заяви, че това е пътят пред тима. Това изказване предизвика вълна от негативни реакции и критики.

В последния мач за годината България все пак успя да запише победа и да измие поне част от срамното представяне в квалификациите. Това се случи срещу Азербайджан в мач без значение.

Една от най-критикуваните фигури тази година логично бе националният селекционер Ивайло Петев. Въпреки, че започна силно начело на "лъвовете" Петев направи няколко избора за титулярна единайсеторка, която "разбуни духовете". Играчи, които нямаха записани нито една минута за клубовете си, играха пълни 90 минути за представителния ни тим. В последните си мачове за годината Петев избра състав, който меко казано бе странен. Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира, че не би взел тези футболисти дори за тима на "белите".

По следите на изгубения футбол
Снимка: БТА

БФС също има вина за слабото представяне на България. Когато другите европейски тимове играха контрола след контрола с цел стиковане и обиграване на националите си, нашият представител тим проведе контролен мач с ... юношите до 21 години. Толкова ли бе трудно да се намери тим, с който нашите да премерят сили? 

Равносметката от 2015-та година за националите не е в положителна посока. Отново не успяхме да се класираме за голям футболен форум, въпреки, че тимовете, участващи на европейското са не 16, а 24. В ранглистата на ФИФА България завърши на 71-во място. Класацията сочи, че тимове като Кабо Верде, Конго, Гвинея, ДР Конго, Уганда, Обединените арабски емирства, Боливия и Екваториална Гвинея са пред родните национали. БФС трябва да вземе много отговорни и важни решения за българския футбол, защото с просто око се вижда, че той не отива в добра посока. А феновете все още мечтаят за класиране за голям футболен форум...

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА