Last news in Fakti

25 Декември, 2015 16:58 1 187 0

Херо пред раздяла с Иртиш

  • херо-
  • иртиш-
  • заплата

Причина за напускането на българския специалист са неизплатени заплати

Херо пред раздяла с Иртиш - 1
Снимка: БТА/АР

Българският специалист Димитър Димитров може да напусне казахстанския първодивизионен Иртиш през зимата по финансови причини, съобщава местното издание Sports.kz. Димитров има действащ договор с клуба от Павлодар за още два сезона, но не е получавал заплата от юли и няма намерение да чака още дълго ръководството на отбора да покрие задълженията си към него. Според Sports.kz, в този момент не се вижда възможност в обозримо бъдеще от Иртиш да осигурят необходимите средства за изплащане на дълговете си към треньори, играчи и служители. 

Димитров пое състава през юни и под негово ръководство тимът се преобрази, като от кандидат за изпадане влезе в първата шестица и дори в един момент беше близо до медалите. В крайна сметка финансовата криза се отрази на футболистите, които допуснаха пет поредни поражения в края на кампанията и завършиха на шеста позиция, на 7 точки от третото място.

Според правилата на ФИФА, българският треньор може да напусне павлодарци във всеки един момент по финансови причини, тъй като клубът му дължи повече от две заплати. Той обаче засега няма предложение да поеме друг клуб от страната, пише още Sports.kz.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА