Last news in Fakti

28 Декември, 2015 09:08 838 1

Комисията по казуса "Литекс" се събира днес

  • касабов-
  • комисия-
  • литекс-
  • заседание

Започваме веднага работа, тъй като нямаме време, каза Михаил Касабов

Комисията по казуса "Литекс" се събира днес - 1
Снимка: БТА

В 10 ч. днес ще се проведе първото заседание на временната комисия към БФС, която ще обсъжда казуса "Литекс", пише "24 часа". 

Тя беше сформирана след последното заседание на Изпълкома на футболния съюз и е оглавена от юриста Михаил Касабов. Комисията трябва да установи дали има основания молбата на Гриша Ганчев за преразглеждане на решенията на Дисциплинарната и Апелативната комисия за изхвърлянето на Литекс от "А" група заради напускането на мача с Левски от последния кръг. Тя беше внесена лично от бизнесмена на последното заседание на Изпълкома.

Подобна санкция няма никъде, освен в България. Тя беше въведена през 1996 г., след като тогавашният президент на Левски Томас Лафчис изведе отбора във финала за Купата срещу Славия. След заседанието на Изпълкома Йордан Лечков сподели, че се търсят европейските практики в подобни случаи.

Комисията трябва да вземе окончателно решение в 7-дневен срок, след което да се свика нов Изпълком за крайно решение по сложния случай. Ако санкцията бъде потвърдена, то "А" група ще остане с девет отбора.

Така България ще се нареди непосредствено зад Андора по малобройна елитна група. В първенството на микродържавата участват 8 тима. В Гибралтар например участват 10, колкото бяха и у нас, а в Люксембург за титлата се борят цели 14 тима.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Хой

    0 0 Отговор
    Крайно време е да се изгонят всички по-силни отбори в А-група, за да може най-после "Левски" да стане шампион...