Last news in Fakti

5 Януари, 2016 20:12 745 0

Болно коляно спря Серина за "Хопман Къп"

  • серина-
  • коляно-
  • отказа

Американката се отказа срещу Ярмила Гайдошова-Уулф

Номер 1 в света Серина Уилямс не започна по най-добрия начин новата година. Американската първа ракета се отказа в началото на втория сет срещу Ярмила Гайдошова-Уулф от състава на Златна Австралия в срещата от втория кръг в Група "А" на "Хопман Къп", неофициално световно първенство за смесени отбори в Пърт.

Уилямс, която пропусна първия мач на американците заради възпаление на коляното, днес излезе на корта, но очевидно имаше проблеми. Тя изпитваше трудности при придвижването на ляво и при 5:7, 1:2 поиска медицинско прекъсване, след което реши да прекрати участие в първия си мач за сезона.

"Имам възпаление на коляното, но възстановяването ми върви доста бавно. Надявах се, че ще мога да играя на ниво днес. Опитах, но не се получи. Просто се нуждая от още малко време за лечение", коментира 34-годишната Уилямс.

Тя не изключи възможността да излезе на корта в последния мач на САЩ от груповата фаза от турнира срещу Чехия в четвъртък. "Не съм взела категорично решение. Преценявам ден за ден", допълни тя.

След отказването на Уилямс тимът на САЩ загуби с 0:3 от Австралия, след като в мача на сингъл при мъжете Лейтън Хюит се справи с американеца Джак Сок със 7:5, 6:4, а домакините получиха служебна победа на двойки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА