12 Януари, 2016 16:29 1 219 0

Льоб с проблеми на рали Дакар

  • льоб-
  • петерханзел-
  • ал атия-
  • сайнц-
  • peugeot

Легендарният французин изостава сериозно от първото място

Льоб с проблеми на рали Дакар - 1
Снимка: БТА/АР

Тежък ден имаше Себастиан Льоб в осмия етап на Рали Дакар. Легендата и деветкратен пореден шампион от Световния рали шампионат (WRC) първо затъна в пясъците, а след това обърна бъгито си и с това изостана сериозно, както в етапа, така и в генералното класиране. Първо екипажът Льоб с навигатор Даниел Елена загуби шест минути в резултат на засядане в пясъка на старта на втората отсечка на етапа, след което се преобърнаха 10 километра преди финала. Екипажът успя сам да поправи тежките повреди по бъгито и достигна финала на етапа с 1 час и осем минути закъснение. 

Друга от звездите на Peugeot - Карлос Сайнц, завърши втори, след като бе изпреварен в края на етапа от пилотът на MINI Насър Ал Атия. Така след проблемите на Льоб, миналогодишният победител се изкачи на трето място в генералното класиране на 14:43 минути след новия водач Сайнц.

Стефан Петерханзел и Жан-Пол Котре спукаха гума, но след това се бориха сериозно в края на етапа. С 6 минути закъснение в резултат на инцидента и 393 състезателни километра, отборът с номер 302 финишира трети в етапа, 31 секунди след победителя Насър Ал-Атия. Петерханзел си върна лидерството в генералното класиране с предимство от 2 минути и 9 секунди пред Карлос Сайнц и Лукас Круз.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА