15 Януари, 2016 15:58 1 252 0

Любо Пенев близо до договор с Бетис

  • пенев-
  • бетис-
  • рамос-
  • треньор

Българинът е спряган за старши треньор на тима

Любо Пенев близо до договор с Бетис - 1
Снимка: БТА

Любослав Пенев е в списъка на Бетис за нов треньор на отбора, твърди "България Днес". Закъсалият испански тим се бори да не изпадне от елита и е на 15-о място с 20 точки. Последният в класирането Леванте има 14. Пенев бил готов моментално да подпише контракт с Бетис, ако бъде предпочетен пред останалите кандидати. В момента отборът се води временно от треньора на дублиращия тим Хуан Мерино.

Наскоро беше уволнен Пепе Мел, който бе на поста от декември 2014 г. Той изведе отбора до класиране в елита, но след това започнаха проблемите. Бетис за последно спечели победа в края на ноември. Загубата с 0:1 от Хетафе на 9 януари беше последният мач на Пепе Мел.

Спортният директор Едуардо Масия е натоварен със задачата бързо да намери негов заместник. За фаворит беше сочен Хуанде Рамос. Проблемът е, че той иска много голяма заплата. Лоренсо Сера Ферер също е след кандидатите. Както и Любо Пенев. Говори се, че финансовите изисквания на българския специалист са за 30 000 евро на месец, като той е склонен и да намали претенциите си.

Рамос би струвал на Бетис двойно по-скъпо. Съвсем скоро треньорският пъзел в клуба ще бъде нареден и ще стане ясно дали ще се сбъдне мечтата на българина. Неведнъж той е признавал, че голямата му амбиция е да води отбор в Примера. Любо беше спряган и за наставник на Леванте. Тим, който в момента изглежда обречен на изпадане.

Но ако поеме Бетис и успее да стабилизира отбора, това ще отвори нови врати за Пенев в треньорската професия.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА