Last news in Fakti

15 Януари, 2016 20:51 752 0

Киетил Янсруд с втора победа за сезона

  • янсруд-
  • свиндал-
  • то-
  • комбинация-
  • ски

Аксел Лунд Свиндал остана на второ място

Киетил Янсруд с втора победа за сезона - 1
Снимка: БТА/АР

Норвежецът Киетил Янсруд спечели комбинацията от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в швейцарския зимен център Венген. Янсруд записа общо време 2:37.61 минути от двете дисциплини - спускане и слалом. Той беше с 4 стотни от секундата по-бърз от сънародника си Аксел Лунд Свиндал, за да запише втора победа за сезона и общо 12-а в кариерата си. Трети се нареди Адриен То от Франция на 13 стотни от победителя.

Представителите на Норвегия имат 10 победи в 17 старта от началото на сезона. С второто място днес Свиндал намали изоставането си от лидера в генералното класиране за Световната купа Марсел Хиршер (Австрия) на 85 точки. Хиршер е с актив от 801 точки, а Свиндал - 716. На трета позиция е Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 571 точки. Янсруд е четвърти с 511 точки. В събота във Венген предстои спускане за мъже.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА