24 Януари, 2016 10:17 867 0

Маша и Серина се сблъскват на 1/4-финал

  • серина-
  • шарапова-
  • австралия

Номер 1 в света Серина Уилямс продължава да мачка по пътя си към титлата в Мелбърн.

Американската тенис звезда се класира за 1/4-финалите на Australian Open, след като разби рускинята Маргарита Гаспарян с 6:2, 6:1 и в следващата фаза ще се изправи срещу по-сериозен съперник - Мария Шарапова.

Така в трeти пореден кръг, по-малката от сестрите Уилямс ще трябва да спори с рускиня. Маша от своя страна се справи сравнително безпроблемно с швейцарката Белинда Бенчич със 7:5, 7:5.

Серина спечели 75% от точките, разиграни на първия й сервис и записа 19 уинъра и 15 непредизвикани грешки. Днес тя се класира за 10-и път в кариерата си на 1/4-финалите в Мелбърн, като мачът й с Гаспарян бе наблюдаван от великата Маргарет Корт, която държи рекорда за най-много титли на сингъл от "Големия шлем" в историята с 24. Серина преследва своя 22-и мейджър трофей и ако го спечели, ще се изравни с рекордьорката в "Оупън ерата" Щефи Граф.

"За мен е чест да играя пред нея. Разбира се, 24 е близо, но в същото време и толкова далеч. Има толкова много прекрасни тенисистки, които са трудни за побеждаване и също искат да печелят титли от "Шлема". Аз просто се концентрирам мач за мач. Никога не играя, мислейки, че мога да бъда редом до великата Маргарет Корт. Играя с желанието да печеля турнирите от "Големия шлем", това е. Просто играя за себе си и за нищо друго", сподели Уилямс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА