28 Януари, 2016 21:13 881 0

Кралев откри програмата "Научи се да караш ски"

  • красен кралев-
  • ски-
  • програма-
  • ученици-
  • витоша

Спортният министър награди млади таланти на Витоша

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално програмата „Научи се да караш ски“ за 2016 година, информираха от сайта на спортното ни министерство. Той участва в награждаването на победителите от финалното състезание на първата група ученици от София, които преминаха през нея.

Състезанието се проведе на „Меча поляна“ на Витоша, в него участваха около 200 ученици и бяха наградени първите 5 момичета и 5 момчета. В награждаването участваха и председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев, както и генералният секретар на БОК - Белчо Горанов.

„Програмата „Научи се да караш ски“ е направена с любов, внимание и грижи и затова тя работи успешно вече 8 години“, каза Красен Кралев. „Министерството на младежта и спорта има и други добре работещи детски програми за плуване и футбол, а през 2015 г. създадохме - „Тенисът - спорт за всички“ и „Децата и спортният клуб“. Тази година ще реализираме и специална програма за деца, съвместно с Българската федерация по волейбол“, добави той.

Министърът съобщи, че програмата „Научи се да караш ски“ за 2016 г. обхваща 3830 ученици от 1-ви до 4-ти клас от различни градове на България, които провеждат заниманията си в 7 ски зони. През тази година в програмата е включен и гр. Кюстендил с 50 деца, които ще могат безплатно да се учат да карат ски в ски зона Осогово. До момента около 20 000 деца са се научили да карат ски с програмата. Организаторите от БФ Ски съобщиха, че интересът към програмата е много висок и всяка година се стремят да разширяват обхвата й.

Програмата „Научи се да караш ски“ е съвместен проект на Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката и Българската федерация по ски. Целта е да допринесе за развитието на белите спортове в България и да създаде у учениците желание да спортуват. Обучението на децата е в рамките на 20 часа (4 дни). Проектът се реализира в ски зона Витоша, ски зона Пампорово, ски зона Банско, ски зона Парк Родопи, ски зона Беклемето, ски зона Боровец и ски зона Осогово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА