23 Февруари, 2016 10:06 3 144 0

Магьосниците във футзала

  • фалкао-
  • едер лима-
  • рикардиньо-
  • футзал-
  • магьосници

Кои са звездите в този интересен спорт?

Магьосниците във футзала - 1
Снимка: escollafutsal.com

Едва ли има човек на света, който да не е чувал имената на Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Безспорно това са звездите на футбола. Невероятни изпълнения, фамозни финтове и уникални голове. Всички сме ги виждали и то не един или два пъти. 

Но има играчи, които не отстъпват по класа на двете звезди. За жалост, те са непознати на повечето фенове. Те са звездите на футзала - магьосници в играта на бързи обороти, красиви отигравания и невероятна техника. Екипът на Факти.бг ви запознава с някои от най-големите играчи на футзал в света: 

Фалкао (Бразилия) 

Магьосниците във футзала
Снимка: youtube

Алесандро Роса Виера е безспорно най-голямата звезда във футзала. Клипчета с неговите голове се радват на изключителна популярност в социалните мрежи и YouTube. Неслучайно го нарича и Краля на футзала. Изпълненията му са толкова красиви и уникални, че често коментаторите са оставали без думи. В момента Фалкао е на 38 години, но не мисли да прекратява кариерата си. За националния тим на Бразилия има 201 мача като е реализирал невероятните 339 гола. 

Рикардиньо (Португалия)

Магьосниците във футзала
Снимка: brunopro08.blogspot.com

Рикардо Фелипе да Силва Брага или просто Рикардиньо е роден на 3 септември 1985 година. Той е сочен за наследник на Фалкао като най-голямата звезда във футзала. Неслучайно го наричат Магьосника. В момента играе в испанския шампион Интер Мовистар. Изпълненията му не отстъпват на класата на бразилеца. През 2010-та година печели наградата за най-добър играч за годината. 

 

Едер Лима (Русия)

Магьосниците във футзала
Снимка: mfcspartak.com

Едер Фермино Лима е роден в Бразилия. Въпреки невероятните си умения, той не успява да намери място в националния тим на кариоките. Именно затова решава да приеме примамливото предложение от Руската федерация и да играе за Сборная. Роден е на 29 юни 1984 г. В момента се състезава за Газпром УГРА. Той е звездата на националния тим на Русия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА