Last news in Fakti

26 Февруари, 2016 19:43 1 052 1

Джани Инфантино е новият президент на ФИФА

  • джани инфантино-
  • президент-
  • фифа

Той победи на изборите на извънредния конгрес на ФИФА

Джани Инфантино беше избран за новия президент на ФИФА, съобщи Би Би Си.

Във втория кръг от изборите генералният секретар на УЕФА получи 115 гласа, което е с 27 повече от прекия му конкурент шейх Салман бин Ибрахил ал Халифа. На извънредния конгрес във ФИФА Ал Халифа получи 88 гласа.

Разликата между двамата беше много по-малка след първия кръг на изборите, когато Инфантино получи 88 гласа, а Халифа 85. Инфантино е на 45 години и е роден в Швейцария. Той работи в управителното тяло на ФИФА от 1998 г.

„Искам да работя заедно с всички вас по издигането на една нова ера за ФИФА. Организацията премина през тежки времена на криза. Това обаче вече свърши. Ние трябва да работим по реформи и да работим прозрачно. Ще заслужим отново уважение, чрез нашата тежка работа. Искам да съм сигурен, че най-сетне ще се фокусираме върху тази прекрасна игра. Трябва да се уважаваме“, заяви Инфантино.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мария Петрова

    0 0 Отговор
    браво истински джентълмен Де да бяха и наште политици като него И на нас това ни трябва да загърбим миналото реформи и прозрачност