18 Март, 2016 21:47 688 0

Ансамбълът ни 4-ти след първия уред на турнира от Световната купа

  • ансамбъл-
  • художествена гимнастика-
  • световна купа-
  • ина ананиева-
  • лисабон

Оценката на българските гимнастички бе променяна на три пъти от съдийската комисия по незнайни причини

Българският ансамбъл по художествена гимнастика заема четвърто място в класирането за многобоя след първия уред на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в португалската столица Лисабон, съобщават от БФХГ.

Възпитаничките на Ина Ананиева в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, получиха за своето изпълнение на пет ленти оценка от 17.400 точки.

Интересен факт е, че първоначално оценката на българките в реално време беше изписана 16.800 точки, след което по неизвестни причини няколко пъти беше поправена и накрая остана 17.400 точки. След настояване на Мария Гигова, която е сред ръководителите в организацията на Световната купа, съдиите са гледали видеозапис на изпълнението на българките, което е довело до промяна и повишаване на оценката. Ансамбълът на Русия е с най-висока оценка на пет ленти - 17.900 точки, а в класирането следват Израел със 17.650 точки и Испания със 17.450 точки.

На Световната купа в Лисабон участват 9 ансамбъла.

Изпълненията на два обръча и три чифта бухалки по програма е в събота от 19.05 часа българско време.

Около полунощ тази вечер ще приключи надпреварата на обръч и топка при жените, където ще участват българките Невяна Владинова и Катрин Тасева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА