21 Март, 2016 11:50 638 0

Общо девет медала завоюва ансамбълът ни в Лисабон

  • ансамбъл-
  • лисабон-
  • завоюва-
  • гимнастика

Гимнастичките на Ина Ананиева достигнаха до 17 финала в различни дисциплини

Вчера ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели сребърен медал на финала на съчетанията с пет ленти на турнира от Световната купа в португалската столица Лисабон. Така равносметката за възпитаничките на Ина Ананиева, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, е общо 9 медала.

Боряна Калейн и Мадлен Радуканова спечелиха три сребърни и два бронзови медала при жените на съпътстващия турнир (Мадлен Радуканова се класира трета в многобоя), а Боряна Калейн спечели три сребърни медала във финалите на обръч бухалки и лента и бронзов медал на топка. При девойките Полина Иванова завоюва бронз на финала на въже. Тя се класира на шесто място във финала на топка , а Елизабет Йовчева се нареди също шеста във финала на бухалки.

Невяна Владинова записа две шести и едно седмо място на финалите на отделните уреди в индивидуалната надпревара при жените на турнира от Световната купа. Владинова се класира шеста на обръч с оценка от 17.600 точки, шеста на лента със 17.600 точки и седма на бухалки след грешка със 17.050 точки.

Другата ни представителка на Световната купа - Катрин Тасева, се представи много стабилно и на 4-те съчетания и се класира на 13-то място в многобоя.

Рускинята Александра Солдатова спечели титлите на обръч и топка с оценки съответно 18.650 точки и 19.000 точки. На бухалки и лента триумфира Анна Ризатдинова от Украйна с 18.600 и 18.500 точки.

Българският отбор се прибира в София днес в 15.30 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА