Last news in Fakti

2 Април, 2016 11:58 685 0

Голдън Стейт загуби у дома след 14 месеца

  • голдън стейт-
  • рекорд-
  • бостън-
  • къри-
  • нба

Бостън прекъсна серията на Уориърс от 54 домакински триумфа след успех със 109:106

Голдън Стейт загуби у дома след 14 месеца - 1
Снимка: БТА/АР

Шампионите на НБА от Голдън Стейт най-после загубиха у дома. След повече от 14 месеца и 54 поредни победи, от които 36 през този сезон, Уориърс паднаха със 106:109 от Бостън Селтикс. 

Стеф Къри пропусна дълга тройка 5 секунди преди края, за да изравни резултата, а след това и Харисън Барнс не успя, след като взе борбата и това означаваше поражение за калифорнийци в Оукланд за първи път от януари 2015-а. 

„Всеки мислеше, че ще вкарам, но не успях. Имах добър поглед, но просто не влезе. Факт е обаче, че преди това измъкнахме няколко мача с подобни стрелби, които може би не трябваше да спечелим. Днес просто не бе нашият ден“ заяви Къри, който завърши с 29 точки, а стрелбата му отдалеч бе 8 от 14. 

Така балансът на Голдън Стейт стана 68-8 и тимът може да си позволи само едно поражение в оставащите си 6 срещи, ако иска да счупи рекорда на Чикаго. Тези мачове включват и два двубоя с конкурента Сан Антонио. 

Комплиментите обаче изцяло трябва да бъдат за Селтикс, които водят битка за домакинско предимство на Изток и подобриха баланса си до 44-32. Бостън успя да отвори аванс от 10 точки в последната част, когато поведе с 93:83. 

До края разликата падна, като с тройка на Харисън Барнс от крилото домакините се приближиха до 106:107. След това те почти откраднаха топката, но Айзея Томас все пак получи и реализира, за да дойде и пропускът на Къри. 

Томас реализира 22 точки за победителите, Еван Търнър добави 21, а Джарид Сълинджър се отчете с 20. Гостите предизвикаха 22 грешки на съперника, от които 9 на Къри, които им донесоха 27 точки и това също бе решаващо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА