7 Май, 2016 22:52 1 094 0

Лестър пак би и ликува с трофея

  • лестър-
  • бочели-
  • варди-
  • раниери-
  • титлата-
  • шампион

Бочели, Варди и купата направиха вечерта на лисиците паметна

Лестър иска да завърши по шампионски сезона във Висшата лига на Англия. Кръг преди края на шампионата на Острова, "лисиците" показаха как се забавляват пред своя публика и разбиха гостуващия Евертън с 3:1.

Голмайсторът Джейми Варди се завърна след наказанието си от два мача, за да запише нови два гола на сметката си. Той реализира попадения в 5-ата и 65-ата (дузпа) минути, но пропусна да подпечата своя хеттрик, тъй като пропусна да се разпише и при втора дузпа в полза на домакините.

Анди Кинг (33') добави още един гол за успеха на тима си на "Кинг Пауър Стейдиъм", а Кевин Миралас вкара почетното попадение за Евертън минути преди края

След последния съдийски сигнал Клаудио Раниери и неговите възпитаници получиха и трофея.

Празненствата на "Кинг Пауър Стейдиъм" започнаха с две изпълнения на специалния гост Андреа Бочели. Световноизвестният италиански оперен певец изпълни Nessun Dorma и Con Te Partiro. Той бе с фланелка на Лестър, а на сцената до него бе Клаудио Раниери.

Мениджърът на "лисиците" пък поздрави феновете на отбора и заяви, че титлата се дължи най-вече на тях. Последва традиционният в такива случаи шампионски шпалир, направен от играчите на Евертън в чест на новия първенец.

Така Лестър събра 80 точки на върха на класирането и отдавна е недостижим там. Евертън е 12-и с 44 точки и изпраща един от най-слабите си сезони през това хилядолетие, в който няма за какво хубаво да се сети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА