Last news in Fakti

14 Май, 2016 07:00 1 383 0

Дежавю или титла за Барселона?

  • барселона-
  • испания-
  • титла-
  • реал мадрид-
  • примера дивисион-
  • гранада

Разликата на върха е една точка в полза на Барса

Дежавю или титла за Барселона? - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Днес ще стане известно името на новия шампион в испанското първенство. Загубата на Атлетико (Мадрид) от Леванте в последния кръг остави в битката за златото само два отбора – Барселона и Реал (Мадрид).

Разликата на върха е само една точка – в полза на каталунците, които от 18:00 часа българско време гостуват на Гранада. По същото време „белият балет“ ще играе срещу Депортиво Ла Коруня – също като гост.

Барселона, които отпаднаха в Шампионската лига на четвъртфиналите, са по-близо до титлата, но всичко може да се обърка. Така, както стана преди едва два сезона. През месец април 2014 година Гранада победи Барселона с 1:0 у дома с гол на Ясин Брахими. Загубата изигра огромна роля за неуспеха на „червено-сините“, които финишираха на трето място в крайното класиране – след мадридските Атлетико и Реал.

Скромният тим на Гранада записа три победи в последните си четири мача в Примера дивисион и влиза в двубоя със самочувствие. Макар да изглежда немислимо Меси, Неймар и компания да сгрешат и да подарят титлата на Реал, то съдбата често си играе шеги с големите.

През миналия уикенд Аякс не успя да победи аутсайдера Де Граафшап в последния кръг и сдаде безславно титлата в ръцете на ПСВ (Айндховен).

На 22 май Барселона ще има възможност да спечели Купата на краля във финала срещу Севиля. Преди това, обаче, Луис Енрике имат далеч по-важна задача – титлата в първенството.

Безславното отпадане в „лигата на богатите“ разочарова феновете. Златото в Примера изглежда задължително, но дали ще се препъне Барселона?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА