Last news in Fakti

14 Май, 2016 17:28 779 0

Кралев откри Световната купа по спортна гимнастика

  • кралев-
  • световна купа-
  • спортна гимнастика-
  • варна-
  • конгресна

Спортният ни министър откри още първото Държавно първенство по баскетбол с колички, регатата за купата на Началника на ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров”, а кметът на Варна Иван Портних представи участниците в Маратона на Варна.

Кралев откри Световната купа по спортна гимнастика - 1
Снимка: Министерство на младежта и спорта

„Ние имаме нашата звезда в гимнастиката в лицето на Йордан Йовчев, но състезанията, на които България домакинства трябва да доведат до по-голям ентусиазъм сред младите хора и повече родители да заведат децата си в залите и да ги насочат към спортната гимнастика, за да може България да възвърне славата, която е имала като една от водещите сили в този спорт“ - каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на откриването на Световната купа по спортна гимнастика, която за втора поредна година се провежда в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна.

„Варна и Дворецът на културата и спорта за пореден път показват, че са отличен домакин, а Българската федерация по спортна гимнастика доказва, че може да организира състезания от най-висок ранг,“ допълни министър Красен Кралев.

По неговите думи спортът е най-добрият промоутър на един град и организирането на големи спортни събития са най-добрата реклама, но основното значение на домакинствата е повече деца да влязат в залите, за да имаме здрава нация и да изградим здраво поколение. Министърът допълни, че Варна е спортен град и младежки град със силен дух, на който предстои да домакинства на още много състезания, които да го промотират като отличен организатор и световен туристически център.

На събитието присъстваха още кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, председателят на ОбС Варна Тодор Балабанов, председателят на Организационния комитет на състезанието Йордан Йовчев и председателят на БФ Гимнастика Красимир Дунев. Кметът на Варна Иван Портних отбеляза, че домакинството на Световната купа за втора поредна година доказва, че усилията, положени за ремонта на Двореца на културата и спорта са си стрували и благодари на министъра и премиера Бойко Борисов за подкрепата, която са оказали това да се случи.
  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА