Last news in Fakti

13 Юни, 2016 16:04, обновена 13 Юни, 2016 17:51 2 051 1

Испания тръгна с трудна победа на Евро 2016

  • испания-
  • чехия-
  • евро 2016

Европейските шампиони успяха да сломят Чехия с гол в края на Жерар Пике

Испания тръгна с трудна победа на Евро 2016 - 1
Снимка: БТА/АР

Настоящият европейски шампион Испания беше на път да започне с фалстарт защитата на титлата си. Жерар Пике обаче вкара в 86-та минута и донесе победата на „Ла Фурия“ с 1:0 над Чехия.

На стадиона в Тулуза испанците имаха пълно преимущество, създадоха много положения, но топката така и не влизаше във вратата на Петър Чех. Стражът на Чехия спаси няколко много добри ситуации. Дори и той обаче нямаше какво да направи в 86-та минута, когато Пике засече с глава центриране на Андрес Иниеста отляво и донесе трите точки на Испания.
 

Давид де Хеа застава на вратата на иберийците, въпреки секс скандала, в който беше забъркано името му, а атаката повежда Алваро Мората. За чехите от 1-ата минута стартира ветеранът Томаш Росицки, за когото това е последно голямо първенство.

Първата опасност в мача дойде в 7-ата минута. Алваро Мората добави топката към вратата на Чехия след удар на Нолито, но нападателят на Ювентус се намираше в положение на засада.

В първите минути на срещата Испания играе в характерния си стил и задържа по-дълго топката, докато чехите разчитат на добре подредена защита и контраатака.

В 16-ата минута Алваро Мората засече от въздуха центриране на Давид Силва, но Петър Чех се намеси с вещина и изби. 

Испания тръгна с трудна победа на Евро 2016
Снимка: БТА/АР

Нова опасност пред вратата на чехите. В 27-ата минута отново Мората бе замесен в ситуацията. Той стреля по диагонал, но Петър Чех отново бе на мястото си и изби в корнер.

В 38-ата минута Андрес Иниеста се опита да прехвърли излязлия напред Чех, но ударът му премина високо над вратата.

Чех отново трябваше да показва класата си в 39-ата минута след опасен удар на включилия се в атаката на Испания Жорди Алба.

Първият точен удар в полза на Чехия бе в 45-ата минута. Томаш Нецид отправи силен шут, но право в ръцете на Де Хеа.

Началото на второто полувреме започна вихрено за испанците, които бяха близо да поведат. Мората центрира в противниковото наказателно поле, защитникът Роман Хубник в опит да изчисти, прати топката в лявата греда на вратата, пазена от Чех. 

Испания тръгна с трудна победа на Евро 2016
Снимка: БТА/АР

Чехите бяха близо до гол в 56-ата минута на мача. Хубник се ориентира най-добре след центриране и отправи топката към врата на Испания, но Давид Де Хеа сигурно улови топката.

В 64-ата минута Фабрегас спаси сънародниците си, след като успя да изчисти топката пред крака на нападател на Чехия, който бе останал сам пред опразнената врата.

В 72-ата минута опасен удар на Давид Силва преми покрай вратата на Петър Чех.

86-та мин, гол за Испания. Андрес Иниеста центрира фалцове топката и Жерар Пике успя да преодолее Петър Чех с глава.

В продължението на мача Чехия можеше да достигне до изравняването, но Давид Де Хеа бе стабилен след силен удар.

Стартови състави: 

Испания: 13. Давид де Хеа, 16.Хуанфран, 3.Жерар Пике, 15.Серхио Рамос, 18.Жорди Алба, 10.Сеск Фабрегас, 5.Серхио Бускетс,6. Андрес Иниеста, 22.Нолито, 7.Алваро Мората, 21.Давид Силва
Селекционер: Висенте дел Боске 

Чехия: 1.Петър Чех, 2.Павел Кадербаек, 6.Томаш Сивок, 5.Роман Хубник, 8.Давид Лимберски, 13.Ярослав Плашил, 22.Владимир Дарида, 19.Ладислав Крейчи, 10.Томаш Росицки, 4.Теодор Гебре Селасие, 7.Томаш Нецид
Селекционер: Павел Върба

Стадион: "Стад Мюнисипал“
Съдия: Шимон Марциняк (Полша)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Китаеца

    0 0 Отговор
    Дел Боске е мадридист а състава половината е на Барса, не знам как ще се получи след като са антагонисти по характери и мислене