14 Юни, 2016 11:56 992 0

Марков: Където са феновете, там е и ЦСКА

  • марков-
  • цска-
  • име-
  • бъдеще

"Много пъти сме се преименували през годините", заяви изпълнителният директор на ЦСКА

Марков: Където са феновете, там е и ЦСКА - 1
Снимка: БТА

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков приема позитивно промяната в клуба, който от новия сезон трябва да играе в създадената Първа лига.

"Приемам позитивно промяната от Литекс на ЦСКА. Нашият клуб се е преименувал доста пъти през годините. Към днешна дата това пак се случва, но нашите фенове искат да виждат клуба там, където му е мястото. Не ми е в компетенцията да коментирам юридически новото ЦСКА. Клубът трябва да продължи развитието си", каза Марков на днешната пресконференция.

"Не желая да коментирам хипотези дали може да има два клуба ЦСКА. Ако се случи, тогава ще говорим.  Собствениците на стадион "Българска армия" -Спортното министерство, трябва да решат дали новото ЦСКА ще играе там.  Където са феновете, там е отборът. Не виждам проблем да играем на "Армията". На този стадион винаги е играл ЦСКА", продължи изпълнителният директор.

"Целта е ясна - да се развиваме и да печелим всички мачове. Миналият сезон завоювахме Купата, ясно е, че сега целта е само една", продължи Марков.

Попитан дали ръководството има план "Б", ако БФС не допусне тима до участие в елита, Марков отвърна: "Имаме и план "В"!".

В качеството си на бивш национален селекционер той коментира ситуацията в българския футбол и тежките загуби на представителния ни тим.

"Много ми се иска клубният и националният ни футбол да бъде на по-високо ниво. Имал съм и положителни и отрицателни моменти докато бях начело на България. В момента нивото е такова, че няма как да ни удовлетворява. Но не съм в кухнята и не мога да навлизам в подробности. Трябва да се налагат млади футболисти, които да се развиват. Едва тогава можем да разчитаме на международни успехи. Всичко започва от школите, от най-малките. Трябва търпение, желание за работа и амбиции. И когато младите започнат да показват развитие, тогава ще бъде лесно и за националния отбор.

Сега обаче съм в ЦСКА и имам амбиции само с този клуб. Не искам да сравнявам загубата от Сърбия и моето уволнение със загубите сега", каза още Марков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА