17 Юни, 2016 15:59, обновена 17 Юни, 2016 17:52 1 897 0

Италия успя да сломи Швеция с гол в края

  • италия-
  • швеция-
  • ибрахимович-
  • евро 2016

"Адзурите" се класираха за осминафиналите на Евро 2016

Италия успя да сломи Швеция с гол в края - 1
Снимка: БТА/АР

Натурализираният бразилец Едер класира Италия за осминафиналите на Европейското първенство. Нападателят вкара единственото попадение за победата с 1:0 над Швеция. Успехът бе втори за "Скуадрата" в Група Е на турнира, с което на практика тимът си гарантира участие в следващата фаза.

След равностойни и на моменти скучни 90 минути „адзурите" решиха всичко в заключителните минути. Първо в 82-та минута Марко Пароло удари греда, а в 88-та минута Едер проби през центъра на защитата на скандинавците и с хубав удар от 20-тина метра остави Андрес Исаксон безпомощен.

С този успех Италия е на първото място в групата с пълен актив от 6 точки. Швеция за момента е на второ място с 2 точки, а утре играят Белгия и Република Ирландия.


В началото на срещата и двата тима стартираха с центрирания към своите централни нападатели. Това обаче не даде желания резултат.

Първата опасност пред една от двете врати дойде в 15-ата минута. Джон Гуидети отправи изстрел към вратата на Буфон, който вратарят на "Скуадра Адзура" отрази. Преди тази ситуация обаче, имаше нарушение на Ибрахимович в атака.

Италия успя да сломи Швеция с гол в края
Снимка: БТА/АР

Шведите играят по-добре през първите 20 минути. Играчите на Хамрен демонстрират по-идейна и стабилна игра.

Двата тима не правят добър мач. Срещата е изпълнена с тактическо надлъгване и нарушения. Италианците и шведите не предприемат никакви рискове, като е ясно, че и двата отбора не желаят да се окажат догонващи в резултата.

В 48-ата минута Грациано Пеле опита да стреля от въздуха, но ударът му премина встрани от вратата на Исаксон.

Тактическата битка продължава и през втората част. След 60 минути игра има само един изстрел в очертанията на двете врати.

Италия успя да сломи Швеция с гол в края
Снимка: БТА/АР

Най-добрата възможност в мача дойде в 71-ата минута. Тя се откри пред Златан Ибрахимович, който от два метра изпусна на празна врата. В ситуацията обаче, прозвуча и сигнал за засада от страна на съдията.

82-ра минута и греда за Италия. Мануеле Джакерини центрира на главата на Марко Пароло, който прати топката в горната греда на вратата, пазена от Исаксон.

88-ма минута - гол за Италия. Едер е герой за "адзурите" след като се разписа с хубав шут в долния ъгъл на врата на шведите.

89-минута и нова възможност за Италия. Ударът обаче бе спасен от Исаксон.

Стартови състави:

ИТАЛИЯ (3-5-2): Буфон - Бардзали, Бонучи, Киелини - Флоренци, Пароло, Де Роси, Джакерини, Кандрева - Пеле, Едер
 
ШВЕЦИЯ (4-4-2): Исаксон - Йохансон, Линдельоф, Гранквист, Олсон - Ларсон, Екдал, Калстрьом, Форсберг - Ибрахимович, Гуидети

Съдия: Виктор Касай 
Стадион: "Мунисипал" в Тулуза


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА