18 Юни, 2016 09:33 799 0

Френските власти пак имаха проблеми с феновете

  • власти-
  • испания-
  • хърватия-
  • фенове-
  • запалянковци-
  • пиротехника

Този път испански и хърватски привърженици бяха отговорниците за смута

Френските власти пак имаха проблеми с феновете - 1
Снимка: БТА/AP

Френските власти следят стриктно за групи от крайно настроени привърженици след сблъсъците в Марсилия през миналата седмица на старта на форума на Стария континент. Въпреки това отново вчерашният ден на евро 2016 бе изпълнен с проблеми и неспазване на установения ред.

Трима испански запалянковци бяха арестувани в Ница заради притежание на неонацистки плакати, a други трима са задържани заради опит за внасяне на факли на стадиона в южния френски град. Това се е случило непосредствено преди сблъсъка между европейския шампион Испания и Турция късно снощи от Група С на надпреварата, спечелен от "Ла Роха" с класическото 3:0.

Още повече, УЕФА забрани и внасянето на всякакви пиротехнически средства на мачовете. По време на няколко двубоя до момента обаче феновете възпламениха димки, факли и бомбички, въпреки проверките преди влизане на стадионите.

Кулминацията настъпи вчера, по време на двубоя между Хърватия и Чехия, когато срещата в Сент Етиен беше прекратена за 8 минути, след като привържениците на "шахматистите" хвърлиха бомбички и факли на терена в 85-а минута при резултат 2:1 в полза на техните любимци.

УЕФА вече откри дисциплинарно производство срещу Хърватския футболен съюз във връзка с инцидентите, които феновете на тима предизвикаха.

В същото време "шахматистите" също не останаха безучастни и изразиха неудобрението си към подобно грозно поведение. Една от звездите на тима - Иван Ракитич заяви, че се срамува от поведението на феновете си.

"Много се срамувам. Не мога да намеря точните думи, за да го опиша", каза халфът на Барселона, който бе избран и за играч на мача.

Селекционерът Анте Чачич също бе бесен. Той бе да се сдържи категоризира лицата, отговорни за инцидентите "спортни терористи" и добави, че хърватските футболни власти няма как да се борят с тези хулигани сами.

"Те не заслужават да седят на тези трибуни. Те рушат всичко, което ние правим на терена, обидено коментира Чачич. Група от може би 6, 7 или 10 човека. Това са те. Аз се надявам, че те ще бъдат идентифицирани и ще си понесат наказанията.

В група D хърватите са втори - с 4т. точки. Чехите пък записаха първата си след равенството 2:2 с "шахматистите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА