19 Юни, 2016 10:28 6 951 20

Гардиън: Путин води хибридна война чрез руските фенове на Евро 2016

  • путин-
  • русия-
  • евро 2016-
  • фенове-
  • хулигани

Според вестника, президентът на Русия има общо с развилнелите се руски фенове във Франция

Гардиън: Путин води хибридна война чрез руските фенове на Евро 2016 - 1
Снимка: БТА/АР

Висши правителствени чиновници във Великобритания смятат, че в действията на руските футболни фанатици на Евро 2016 е замесен Кремъл, пише Гардиън. Според вестника „значително число от участниците в нападенията над британски и други фенове в Марсилия и Лил са били разпознати като сътрудници в руските силови структури, а футболното хулиганство се явява като продължение на водената от Путин хибридна война.”

Според източници от английското правителство руските фанатици е трябвало да демонстрират на съотечествениците си „руската сила”, противопоставяща се на целия свят.

Английското издание уточнява, че да се докаже връзка на Кремъл с фанатиците е сложно, но за това навежда фактът от съпричастността на някои фанатици към силовите структури, също така вестникът отбелязва координираността на действията на руските хулигани. В статията също така се споменава за фотография от 2010 г. на Владимир Путин с водача на футболните фанатици Александър Шпригин, изгонен от Франция за „потенциална опасност”.

По-рано Путин коментира случая с боевете в Марсилия, наричайки ги „пълно безобразие”. „Аз наистина не разбирам как 200 наши запалянковци са набили няколко хиляди англичани, не разбирам,” каза руският президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Змей Горянин

    2 1 Отговор
    От "Гардиън" друго не се и очаква. А виж, английските запалянковци явно водят своята "хибридна война" още по-отдавна, техните изстъпления и безобразия започнаха доста преди руснаците да сформират своите агитки. Важното е, че се намериха хора, които им наритаха тъпите английски задници без да се замислят.
    Но Путин си е виновен, както винаги.
  • 2 TODOR STOYANOV

    2 1 Отговор
    ПУТИН ДА НЕ ИЗПРАТИЛ "ОМОН", "ВИМПЕЛ", "АЛФА"...200 СРЕЩУ 2000???!!!ЯКО!КОЙТО ГО МОЖЕ, ГО МОЖЕ.ВСЕ ПАК ТОВА Е ЕДНА ИГРА, ИГРА КЪДЕТО ИМА ПОБЕДЕНИ И ПОБЕДИТЕЛИ!
  • 3 1234

    2 1 Отговор
    Тия английски чиновници като знаят толкова много за руските служби,и като разпознават даже някои от тях!??!!?защо не са взели съответните мерки ,че да не се случват такива неща по стадионите?!!?Слушайте какво ще Ви кажа драги ми от английските служби или по точно от английските журналистически среди:може много да ви се иска да знаете всичко ,НО:за това се иска пипе,а не само празни приказки,и друго.Ако искахте да не се случва това,което се случи в Париж,и други градове в ЕС трябваше да се вслушате не само във вашите тайни служби,а и в службите на много държави които предупреждаваха ЕС да не бъдат толкова либерални и им към бежанската вълна.И това не направихте защото се мислите за велики ,но велик е онзи който се вслушва и в мнението и на най последния човек,а не само вашето мнение.Човек когато е заслепен от,, величието си "винаги прави грешки които му излизат през носа.Така,че много знаещите .....има много да си патят докато стигнат до поуката от една българска поговорка ,,НЕ ПИТАЙ УМНОТО,АМИ ПИТАЙ ПАТИЛОТО"защото може много да сте умни,ама като не ви е идвало до главата нищо не знаете!!!!!
  • 4 999

    2 1 Отговор
    А бе имали нещо за което да не е виновен Путин.Някои знае ли да има по големи келеши от Английските фенове аз лично не знам, и са като циганите когато са повече и по силни са изключително жестоки само, че с Руснаците не им се е получило Те се биха и с Френските фенове сигурно пак Путин е виновен. Смешници!!!!!
  • 5 Иван

    3 0 Отговор
    Англичаните винаги са яли бой от славяните. По-тъп грозен народ в Европа няма. Ако не беше САЩ и до днес щяха да хапват немски вурстчета.
    Най-ще се изкефя ако другата седмица отпаднат и от европейското и от ЕС!
  • 6 Англия какво се е комплексирала

    2 0 Отговор
    Като дойдат на морето се виждат кои какви са...
  • 7 промил терапевт

    1 0 Отговор
    Ей, като им свърши тоалетната хартия - Путин е виновен, като си разлеят кафето - пак Путин им виновен, като си прехапят езика - отново Путин е виновен. Сега - Путин пратил спецназ като агитка, за да трепе жидомасонския им триполов пролетариат...
  • 8 Крис

    1 0 Отговор
    Колко ли бой трябва да са изяли англииските хулигани щом и пресата им търки оправдание?

    Коментиран от #12

  • 9 Българин

    1 2 Отговор
    Докато другаря Путин не си разхвърля бомбите по Европа и Америка, няма да се оправи тоя свят..
  • 10 Arc Ezop

    0 2 Отговор
    Гардиан е направил малка грешка.Наместо Камеран са написали Путин!
    След което неправилно са допълнили неадекватните начинатели на действията и хулиганството ! Вестникът да си направи усилието и да напише за фактите, свързани със забраната и продължителността на присъствие на английските хулигани в срещите на английските отбори в Европа!
  • 11 незнайко

    0 2 Отговор
    Това си е истинска антируска пропаганда, в която Путин няма нищо общо. Щом САЩ се изкашлят, англичаните се разболяват от гърло, за да им услужат. Защо не се коментират изцепките на други агитки? Когато 10 човека кажат, че имаш сестра, върви доказвай обратното. Стара поговорка.
  • 12 RAPTOR

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Крис":

    Още е трябвало да ядат.И много по-рано трябваше да ги бият ти п...ли.
  • 13 Девон

    0 0 Отговор
    Нещо не му е чист косъма на другаря Путин!!! Трябва санкций до дупка а на баши бозука черен печат в паспорта и към Азия!!!
  • 14 Гост

    0 0 Отговор
    От много години английските фенове са най-големите хулигани по стадионите и са известни именно с това, сега си намериха майстора и започна рев до бог-а
  • 15 Гостер

    0 0 Отговор
    Путин вече е вреден не само за Русия, но и за света!
  • 16 Jimmy

    0 0 Отговор
    Хахаха кръвосмешените съвсем изтрещяха:)
  • 17 OT Moreto

    0 0 Отговор
    ХАХАХАХА
    „Аз наистина не разбирам как 200 наши запалянковци са набили няколко хиляди англичани, не разбирам,” каза руският президент.
  • 18 БАБУШКА МАЯ

    0 0 Отговор
    ПЪК НА ПУТИН ПРАБАБА МУ НАБИЛА ТРИСТА ЕВРОДЯДКОВЦИ И ТО С ГОЛИ РЪЦЕ.
  • 19 Едикой си

    0 0 Отговор
    Някой съмнява ли се изобщо че Путин е виновен?
    Даже чух наскоро, че и глобалното затопляне май е поръчано от Путин!!
  • 20 Български офицер

    0 0 Отговор
    Ами , примерът на нашите героични Деди от фронтовете на Първата Световна Война 1914-1918 г. е повече от ясен : " Само избиване - "до крак " на Руската , мужишка - азиатска сган ....... ! " БЕЗ МИЛОСТ !!!